Opustošila nevjernog supruga, sudski izvukla čak i 33 litra rakije

Radiosarajevo.ba
Opustošila nevjernog supruga, sudski izvukla čak i 33 litra rakije
Facebook / Općinski sud u Bjelovaru donio presudu

Općinski sud u Bjelovaru ovih je dana konačno donio presudu kojom će više biti zadovoljna bivša supruga nego njezin donedavni muž.

Da su bivši supružnici potpuno zakrvljeni i nakon formalno odrađene rastave, pokazao je popis imovine oko koje se svađaju, piše Podravski.

Tu su, među ostalim, spavaća soba, stare peći, radijatori, puške i pištolj, harmonike, frižider, stara motorka, neispravan auto, kauč, ali i – 33 litre rakije.

No, presudom je dobio samo polovicu vrijednosti te imovine jer je riječ o bračnoj stečevini.

S druge strane, u cijelosti mu je odbijen zahtjev da mu se prizna suvlasništvo nad dozidanim stanom od 80 kvadrata u kojem su živjeli kod Brankičinih roditelja te je odbijen u dijelu tužbe kojom traži da mu Brankica vrati oko 130.000 kuna plaćenih kredita. Nije mu priznato ni vlasničko pravo nad podužim popisom pokretnina koje je Brankica dobila od roditelja prije sklapanja njihova braka.

Ni Brankica nije sjedila prekriženih ruku pa je u tužbi pažljivo popisala imovinu na koju ona polaže pravo. Sud joj je tako u istoj parnici dosudio motorku Stihl, tri bačve za rakiju, osobni automobil Ford te 33 litre pečene rakije.

Dobila je polovicu vrijednosti tih stvari. Odbijena je sa zahtjevom da joj se prizna i suvlasništvo nad pet pušaka i pištoljem te 67 litara pečene rakije.

"Moj bivši muž je novac od kredita, kao i veliki dio svoje plaće, trošio na svoja zadovoljstva, provode, alkohol, često je dolazio pijan i lupao i razbijao po kući, dovodio ljude koji su se opijali i lumpovali. Kupovao je puške, jedna je koštala čak 22.000 kuna (oko 6.000 KM), aute koje je stalo mijenjao. Imao je ljubavnicu kojoj je kupovao mobitele i nakit, pomagao joj u uređenju njene kuće. Osim toga, često je plaćao novčane kazne i troškove te naknade za odvjetnike vezano uz postupke krivolova koji su protiv njega bili pokrenuti, pa su mu i oduzete te puške", svjedočila je Brankica na sudu.

Vlado joj je priznao suvlasništvo nad tri bačve za rakiju i osobnim automobilom marke Ford koji je neregistriran i neispravan. Za oružje ne priznaje jer mu ga je policija u međuvremenu oduzela zbog krivolova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije