Opozicija u Crnoj Gori slavi: Nakon 31 godine moralo se desiti i ovo

Radiosarajevo.ba
Opozicija u Crnoj Gori slavi: Nakon 31 godine moralo se desiti i ovo
PrtScr / Zdravko Krivokapić

Biračka mjesta na parlamentarnim i izborima u pet crnogorskih opština zatvorena su u 20 sati.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji su danas održani, biračko pravo iskoristilo je 409.880 građana, odnosno 75.9 odsto od ukupnog broja birača, saopšteno je iz CDT-a. Izlaznost do 20 sati je bila 75,9 posto, a 2012. godine 70.6 posto.

Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” profesor Zdravko Krivokapić na press konferenciji u izbornom štabu kazao je da se desila sloboda.

"Ko čeka taj i dočeka, nakon 31 godina apsolutne vlasti, moralo se desiti i ovo. Razlog leži u ovome ko udari na Boga i svetoga Vasilija Ostroškog. 42 poslanika priadaju opoziciji, a 39 svim ostalim, prema dosadašnjim rezultatima. 

Gradit ćemo budućnost Crne Gore za sve podjednako, prvi nam je cilj da pružimo ruku pomirenja, jer to mora da bude osnov. To nudimo svima, jer bez ruke pomirenja nema kvalitetne Crne Gore. Nudimo ono što je prirodno, da sve nacionalne stranke priđu pobjedniku, ne zbog toga što želimo da imamo bilo koga sa nama, jer ne možemo graditi Crnu Goru drugačije, ona je majka svih nas", kazao je Krivokapić i dodao:

"Molim vas da ostanete kući i sačuvate dostojanstvo, nemojte nasjesti na provokacije. Proslavite u svojim domovima, a bit će vremena i za slavlje. Crna Gora je podijeljena po svim šavovima, ako danas ne pružimo ruku pomirenja nikada se nećemo ujediniti. Naravno prije pet minuta sam dobio pitanje, da li smo mi ti koji želimo revanšizam. Ne, hrišćani se nikada ne revenširaju, ali svi oni koji su odgovorni za ovo stanje u državi moraju da odgovaraju. Jer moramo pokazati da svi moramo biti odgovorni za ono što radimo. ne smijemo varati ovaj narod, nama treba budućnost u kome će sva naša djeca da budu srećna što žive na ovim prostorima".

On je istaknuo je da će svi njihovi partneri pristati u izradi novog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji će svima da odgovara, i crkvi i državi, te je istaknuo da će poštovati Ustav.

"Ja nemam ni jedan jedini motiv za kalkulaciju. Ja sam za ekspertsku vladu, sa ograničenjem trajanja mandata. Treba napraviti potpuni zaokert u izbornom zakonu", rekao je Krivokapić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije