Oporavak ide dobro: Darko Lazić traži da jede, doktori ga drže na dijeti

Radiosarajevo.ba
Oporavak ide dobro: Darko Lazić traži da jede, doktori ga drže na dijeti
Foto: RAS Srbija / Lazić: Automobilom se prvernuo četiri puta
Darko Lazić se polako oporavlja u KBC Zemun nakon teške saobraćajne nezgode koju je doživio prošlog utorka, a sada je ljekarima tražio i hranu, ali mu oni, za sada, daju da jede samo supice i sličnu tečnu hranu, otkriva izvor iz bolnice.

 

Darko je doktorima tražio da jede i za sada mu daju supice i tečnu hranu, te su mu objasnili da mora malo da pričeka – kaže za Blic izvor iz bolnice.

Darka Lazića su prije dva dana probudili iz vještačke kome u kojoj je bio nakon što je u saobraćajnoj nezgodi zadobio teške povrede.

U početku je imao i usnoždrelni tubus koji su mu izvadili, a sada diše uz pomoć maske, govori i, po posljednjim informacijama, traži hranu.

Predstoje mu operacije, a trenutno je na prvom mjestu pitanje povrede pluća. Naime, na ljekarima je sada da riješe pitanje pluća i to je jedan od najvećih izazova, objasnio je izvor. Uz to, potrebno je sanirati i povredu noge, ali su doktorima pluća trenutno u fokusu.

Na pitanje da li Darko Lazić sve više govori, odnosno da li mu je bolje, njegova vjerenica Marina Gagić samo je klimnula glavom, ali njegovi roditelji nisu htjeli da danas govore o njegovom stanju, niti da daju bilo kakve prognoze i izjave za medije. Oni su ćutke ušli u bolnicu i ćutke su iz nje izašli.

Od trenutka prijema u bolnicu Darko je bio u vještačkoj komi iz koje su ga probudili prije dva dana. Ljekari su prilikom prijema Darka u bolnicu utvrdili da ima podliv na glavi, povredu jagodice, devet slomljenih rebara, prelom butne kosti, kao i karlice.

Prva operacija koja mu je urađena bila je zbog unutrašnjeg krvarenja do kog je došlo, kada mu je izvađena i slezina.

Bubrezi su mu radili smanjenim intezitetom zbog čega je bio na dijalizi, dok je transfuziju primio kada je imao unutrašnje krvarenje. Darka Lazića posjećuju roditelji, menadžer, verenica Marina Gagić i bivša supruga Ana Sević.

Pjevač je u utorak ujutru doživio tešku saobraćajnu nezgodu kada se četiri puta prevrnuo kolima i završio u livadi pored puta. Tome je prethodilo kočenje zbog kog je policija utvrdila da nije zaspao za volanom već da je vozio brzinom 150 kilometara na sat.

Pjevač je tri sata poslije nereće imao više od 1.39 promila alkohola u krvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije