Opljačkana vikendica Ćire Blaževića: Otuđena veća količina novca

Radiosarajevo.ba
Opljačkana vikendica Ćire Blaževića: Otuđena veća količina novca
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Miroslav Ćiro Blažević
Nepoznati počinioci provalili su u vikendicu Miroslava Ćire Blaževića u Kraljevici i otuđili veću količinu novca i dragocjenosti, piše Novi list.

"Sine moj, da znaš, ovo me jako pogodilo, razvališe sve", rekao je Ćiro na mjestu događaja.

''Znali su mi provaliti, ali to su bili neki sitni lopovi, tražili dresove... Ja im poslije ostavio poruku, objasnio gdje stoje ključevi da ne razbijaju bez veze. E, ovi su bili baš profesionalci. Tačno su znali šta i gdje traže. Znali su, recimo, mjesto u zidu iza ormara gdje se nalazi sef. Najprije su probali iskopati cijeli sef, ali nisu uspjeli pa su u priboru u podrumu pronašli bor-mašinu, poslužili se i obavili posao do kraja... Šta je bilo u sefu? Lova, dosta love, ali odnijeli su i jedan suprugin prsten, vrijedan 100 hiljada franaka, koji sam joj kupio u Parizu poslije osvajanja povijesne bronze na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. To je švicarski sef, nije ga lako razvaliti, bio sam uvjeren da je to nemoguće'', kaže Ćiro.

Kako prenosi Index.hr, otkrio je da su ukrali i jedan pištolj koji mu je poklonio Gojko Šušak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije