Opet u odbrani Vučića: Šešelj na twitteru pokušava minirati protest opozicije

Radiosarajevo.ba
Opet u odbrani Vučića: Šešelj na twitteru pokušava minirati protest opozicije
U subotu navečer u Beogradu će se održati novi protesti građana Srbije i tamošnje opozicije. Nakon prošlosedmičnog "Stop krvavim košuljama", ovog puta protest nosi naziv "Hajde da se prebrojimo".

Očekuje se znatno veći broj učesnika nego na prvom skupu jer su građani ogorčeni skandaloznim izvještavanjem režimskih medija i reakcijom Aleksandra Vučića.

Predsjednik Srbije je kazao kako "neće ispuniti nijedan zahtjev, sve i da izađe pet miliona ljudi", što je podstaklo  brojne javne ličnosti, ali i ostale građane Srbije, da na svoje profile na društvenim mrežama okače svoje slike s porukom "Ja sam 1 od 5 miliona".

Očekivano, u odbranu režima ustao je Vučićev bivši stranački kolega Vojislav Šešelj. Osuđeni ratni zločinac i lider radikala pokušao je napraviti "parodiju" i na twitteru objavio plakat "Mi smo 5 od 5 miliona" na kojem je spojio 5 miliona (dolara) i pet svojih ljutih političkih, ideoloških i svakih drugih protivnika – Stašu Zajević iz Udruženja "Žene u crnom", glumca Sergeja Trifunovića, glumicu Mirjanu Karanović, srbijanskog opozicionara Dragana Đilasa te Mubiru Subašić iz Udruženja "Majke Srebrenice".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije