Jadranki opet snižena cijena: Niko ne želi kupiti Titovu jahtu

Hina
Jadranki opet snižena cijena: Niko ne želi kupiti Titovu jahtu

Crnogorska vlada objavila je novi tender za prodaju bivše Titove jahte "Jadranke" i pritom je snizila traženu cijenu s 80.000 na 50 hiljada eura. Vlada u Podgorici "Jadranku" je proglasila suvišnom za državne potrebe i prodaju je prvi put oglasila još prošloga ljeta. 

"Jadranka", najluksuznija jahta koju je Tito imao na raspolaganju, izgrađena je 1977. godine u hrvatskom brodogradilištu u Kraljevici. 

Plovilo se nalazi na suhom vezu u luci Bar. U jahtu su, kako ističu u crnogorskom ministarstvu obrane, ugrađeni onodobni najkvalitetniji i najluksuzniji materijali, od mahagonija do tikovine, dok su pregrade jahte izgrađene od specijalnih čeličnih legura.

Jahta ima tri salona za dnevni boravak gostiju, dva apartmana i dvije pomoćne kabine za goste. Jahta je imala osam ležajeva, a na dnevni boravak mogla je primiti trideset gostiju.

Mediji u Podgorici ističu da je bivši predsjednik SFRJ Josip Broz Tito njome plovio 24 puta. Cijena joj je snižena jer prvi natječaj nije privukao mnogo interesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije