Odlomila se stijena i pritisnula dječaka (12) uz drvo: Nisu ga uspjeli spasiti

Radiosarajevo.ba
Odlomila se stijena i pritisnula dječaka (12) uz drvo: Nisu ga uspjeli spasiti
profimedia.rs / Odlomila se velika stijena i pritisnula dječaka (12) uz drvo: Nisu ga uspjeli spasiti

U tragičnoj nesreći do koje je došlo u ponedjeljak popodne u kampu Soča nedaleko od Bovca smrtno je nastradao 12-godišnjak iz Njemačke kojeg je odlomljena stijena pritisnula uz drvo, dok se u obližnjoj šumi igrao s nekoliko prijatelja, potvrdila je u utorak lokalna policija.

Kako se navodi u saopćenju policijske stamnice Bovec, stradali dječak bio je u grupi od 38 dječaka i mladića koji su uz pratnju 11 vodiča u Sloveniju došli na kampiranje u sklopu “škole u prirodi” koju je organizirao jedan od njemačkih planinarskih klubova.

Policija je utvrdila da se dječak zajedno s manjom grupom prijatelja prije nesreće uputio izvan kampa, otišavši strmim terenom u obližnju šumu udaljenu 50-ak metara. Kad su dječaci nakon nekoliko minuta došli do obližnje stijene u šumi, ona se odlomila i 12-godišnjaka pritisnula uz jedno stablo, pri čemu je zadobio fatalne povrede.

Ostali dječaci su odmah pozvali četvero svojih vodiča koji su dotrčali na mjesto nesreće, odmaknuli veliki kamen i počeli s reanimacijom. Ubrzo je stigla i lokalna ekipa hitne medicinske pomoći, ali je unatoč svim nastojanjima dječak umro na mjestu nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije