Očuh nije mogao podnijeti plač djevojčice pa je brutalno prebio na smrt

Radiosarajevo.ba
Očuh nije mogao podnijeti plač djevojčice pa je brutalno prebio na smrt
Foto: Blic.rs / Zoran A. (24) i Vesna F. uhapšeni su zbog ubistva Vesnine kćerke L. F. (2,5)

Zoran A. (24) i Vesna F. uhapšeni su zbog ubistva Vesnine kćerke L. F. (2,5) u selu Prahovo kod Negotina u Srbiji. Njima je danas određen pritvor do 30 dana.

Vesna i Zoran su najprije ispričali da je dijete palo s terase tokom noći, a onda su forenzičari u kući pronašli krvave tragove zbog kojih su roditelji privedeni. Prema nezvaničnim informacijama, Zoran je priznao ubistvo djeteta.

Zoran i Vesna su u ponedjeljak rano ujutru donijeli djevojčicu L. F. staru svega dvije i po godine u negotinsku hitnu pomoć, govoreći da je dijete nesretnim slučajem palo s terase. Na djevojčicinom tijelu su bile vidljive povrede glave, a ljekari su nažalost mogli samo da konstatuju smrt.

Policiji je bila sumnjiva priča koju su Zoran i Vesna ispričali. 

Posebno je bilo čudno to što nisu znali da objasne kako je dijete usred noći samo izašlo na terasu i palo. Zbog toga su se policajci uputili u kuću gdje je Vesna od nedavno živjela sa Zoranom i svojim djetetom.

Forenzičari su na licu mjesta, u prostorijama u kući, pronašli brojne tragove krvi. Ovakav pronalazak potvrdio je njihovu sumnju.

Dokazi su pokazali da je dijete pretučeno u kući, a da je nasilnik, shvativši šta je uradio, bacio djevojčicu na beton u nadi da će na taj način prikriti jezivo ubistvo.

Nakon što su Zoranu predočeni dokazi pronađeni u kući za koje nije imao objašnjenje, prema nezvaničnim informacijama, on je priznao da je dijete pretukao na smrt, prenijele su Novosti.

Pojedini beogradski mediji prenijeli su kako je Zoran neposredno prije ubistva bio u izlasku sa društvom. Kada je došao kući oko tri sata, djevojčica se probudila i počela da plače.

"Osumnjičeni Zoran je, pod vidnim dejstvom alkohola, počeo da viče kako ne može da podnese plač deteta. Gotovo pomahnitao od besa jer mu je smetao plač, on je dohvatio devojčicu i pretukao je. Kada je majka videla da dete ne daje znake života, ona je taksijem, zajedno sa Zoranom, odvela ćerkicu u negotinsku hitnu službu", ispričao je izvor lista Telegraf.

Naložena je obdukcija tijela djeteta, a roditeljima su stavljene lisice na ruke i određen im je pritvor.

Vesna F. je, inače, prije oko mesec dana došla sa kćerkicom iz Bora u Prahovo i počela nevjenčano da živi sa Zoranom u njegovoj kući. On je, prema priči mještana, bio problematičan i po izgredima već poznat policiji, prenosi Blic.rs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije