Objavljene prve fotografije deponije gdje su pronađene kosti žrtava Velje Nevolje

0
Radiosarajevo.ba
Objavljene prve fotografije deponije gdje su pronađene kosti žrtava Velje Nevolje
Foto: Kurir.rs / Ana Paunković / Srbija

Policija je tokom petodnevnog uviđaja u vikendici u Ritopeku, ali i duž Smederevskog puta, na njivama i plantažama u okolini, pronašla čak 40 ljudskih kostiju.

Prema nezvaničnim saznanjima, policijski psi prethodnih dana pretraživali su deponiju u Vinči. Tokom te pretrage, prema pojedinim informacijama, psi su nanjušili više kostiju, piše Mondo.rs.

Navodno je pronađeno ukupno 40 kostiju, od kojih je dio nađen u Vinči, za koje se sumnja da su ljudske. Kosti su prenijete na DNK analizu kako bi se utvrdilo čije su.

"Kosti su nanjušili posebno obučeni policijski psi. Nađeni delovi tela odneti su na forenzičku analizu, gde će biti utvrđeno kome tačno pripadaju", priča izvor iz istrage.

"Zasad se pretpostavlja da ti ljudski ostaci pripadaju žrtvama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a forenzičari će ih obraditi i utvrditi kome svaka od njih pripada", kaže izvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije