Objavljen specijal "Nikola Tesla - Čovjek koji je izumio 20. stoljeće"

Anadolija
Objavljen specijal "Nikola Tesla - Čovjek koji je izumio 20. stoljeće"
U Tehničkom muzeju Nikole Tesle održana je promocija specijala "Večernjeg lista" pod nazivom ''Nikola Tesla - Čovjek koji je izumio 20. stoljeće".

Nikola Tesla jedan je od najvećih naučnika svih vremena, rečeno je na promociji, zaslužan za brojne izume, među ostalim i za radiokomunikaciju te daljinsko upravljanje.

"Večernji list" u ovom specijalu istražio je sve o njegovu radu, izumima, odnosu s Edisonom i obiteljskim odnosima.

Najavljeno je kako će ovaj specijal uskoro biti izdan i na engleskom jeziku te biti podijeljen hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu koji će doprinijeti brendiranju Nikole Tesle kao hrvatskog čovjeka, unatoč tome što je 90-ih godina prošlog stoljeća Tesla nekima smetao zbog svojeg zalaganja za zajedničku državu naroda sa ovih prostora, rečeno je na promociji.

Osim same promocije specijala, u Tehničkom muzeju održava se okrugli stol na temu „Nikola Tesla kao hrvatski brend“ kojeg moderira i vodi Božo Skoko.

Uz promociju specijala, održano je predstavljanje spota i pjesme grupe Teška industrija i Gorana Karana za pjesmu „Nikola Tesla“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije