Obitelj Šabana Šaulića oglasila se nakon stravične nesreće u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Obitelj Šabana Šaulića oglasila se nakon stravične nesreće u Njemačkoj
RAS Srbija/Rajko Ristić / Šaban Šaulić sa suprugom Gordanom

"Sa velikim bolom i neizmjernom tugom obavještavamo vas da je danas prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najljepši glas regiona, kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pjesme i naša želja je da tako ostane i upamćen, kao veliki umjetnik, neponovljivi pjevač, ali prije svega divan čovjek!

Porodica Šaulić se zahvaljuje svima na izrazima saučešća i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana ", navodi se u saopćenju porodice Šabana Šaulića, koji je jutros u 5.30 sati poginuo u automobilskoj nesreći u Njemačkoj.

Novi detalji saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Objavljen posljednji snimak Šabana Šaulića

Poginuo pjevač narodne muzike Šaban Šaulić

Ispred porodične kuće Šaulića, nakon saznanja o tragediji, došao je veliki broj rodbine, prijatelja i kolega sa estrade. Svi oni su neutješni i u suzama  su došli da izjave saučešće porodici Šaulić.

nesreca_njemacka_saban_saulic_westfalen (2).jpg - undefined

Podsjetimo, Šaulić je nastradao u nesreći koja se dogodila u gradu Bilefeldu, u sjeverozapadnom dijelu Njemačke, a Šaban je tamo imao nastup.

Prema podacima njemačke policije, koje je dala nadležnima u Srbiji, vozač Mirsad Kerić, koji je vozio nastradalog pjevača Šabana Šaulića, u kritičnom je stanju i tamošnji ljekari čine sve kako bi sačuvali njegov život.

Kerić je, kao i Šaulić, zadobio teške povrede prilikom sudara sa Mazdom kod gradića Verl, nedaleko od Bielefelda, kojom je, po svemu sudeći, upravljao 34-godišnjak u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole.

U Seatu su, prema pisanju srbijanskih portala bili njegov kum Slobodan Boban Stojadinović i muzičar Mirsad Kerić, koji je teže povrijeđen.  

Šaulić se u nedjelju ujutro vraćao sa nastupa u Bielefeldu, u klubu Farinda u Brackwedeu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije