Novitet u Dalmaciji: Provozajte se splitskim "metroom"

Radiosarajevo.ba
Novitet u Dalmaciji: Provozajte se splitskim "metroom"
Foto: Dalmacijadanas.hr / Gradski voz u Splitu

U utorak je krenuo prvi gradski voz na relaciji Željeznički kolodvor Split Kopilica – Split Gradska luka kojim je započela realizacija Projekta povezivanja brzom gradskom željeznicom kolodvora Split, koji je poduprla Vlada RH. piše Dalmacijadanas.

Nastavkom saradnje HŽPP-a i autobusnog prijevoznika Promet Split u razvoju integriranog prijevoza građani Splita i turisti moći će putovati s jednom kartom koju će koristiti u željezničkom prijevozu na relaciji Split Kopilica — Split Gradska luka te autobusnom prijevozu Prometa d.o.o. Split u prvoj zoni gradskog prijevoza.

Cijena karte iznosi 11 kn, a karta vrijedi 75 minuta od trenutka poništavanja.

Karte će se prodavati na blagajnama Prometa i HŽ Putničkog prijevoza. Gradski vlakovi na relaciji Split Kopilica – Split Gradska luka vozit će za sada prosječno svake 24 minute, a vožnja vozom traje 4 minute. Istom kartom Gradsku željeznicu moći će koristiti i svi oni koji su kartu za autobus kupili i u ostalim zonama gradskog autobuskog prijevoza. Također planira se uvođenje linije Prometa d.o.o. Split na relaciji Zračna luka – Kaštel Stari i zajedničke karte Promet d.o.o. — HZPP za relaciju Zračna luka — Kaštel Stari — kolodvor Split Kopilica – Gradska luka.

Novi vozovi na relaciji Split Kopilica — Split Gradska luka uvedeni su na temelju Sporazuma o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju željezničkog saobraćaja i unapređenju integriranog prijevoza putnika na području Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije od 30. aprila 2018. te Zaključka Vlade Republike Hrvatske od 4 maja 2018. kojim se podupire realizacija Projekta povezivanja brzom prigradskom željeznicom Gradske luke Split (Istočna obala) sa Zračnom lukom Split te izgradnju intermodalnog čvora novoga glavnog kolodvora Split (Kopilica).

Fotograf Goran Leš jučer je iz vozačeve kabine snimio cijelo putovanje splitske gradske željeznice od Kopilice do gradske luke, a kako izgleda putovanje pogledajte u videu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije