Novinari razgovarali s Hrvatom čija je pjesma o odlasku sina dirnula mnoge

Radiosarajevo.ba
Novinari razgovarali s Hrvatom čija je pjesma o odlasku sina dirnula mnoge
Facebook / Vinko i Mario Vinković

Iseljavanje stanovništva iz Hrvatske u punom je mahu, a jedan od onih koji su napustili Hrvatsku "trbuhom za kruhom" je i mladić po imenu Vinko Vinković, čiji je otac Mario Vinković na Facebooku napisao pjesmu u kojoj je objasnio zašto njegov sin odlazi. Novinari Indexa su razgovarali s ocem koj je napisao ovu dirljivu pjesmu sinu.

Emigracija / Pjesma oca čiji sin je napustio Hrvatsku širi se internetom

Naime, nakon što je njegov sin otišao raditi u Njemačku, baš kao i hiljade mladih ljudi iz Slavonije, Mario Vinković se od njega odlučio oprostiti pjesmom. U pjesmi pod nazivom "Sretan put svim sinovima" Vinković se oprašta od sina, ali progovara i o demografskoj katastrofi koja je pogodila Slavoniju.

Vinković je ostao iznenađen kada su mu novinari rekli da je njegova pjesma naišla na golem odjek u javnosti. Za početak su ga pitali gdje mu je otišao sin i što ga je potaknulo da o tome napiše potresnu pjesmu.

"Otišao je raditi u Njemačku, u blizini Stuttgarta. Razlog? Bio je nezadovoljan odnosom s poslodavcem ovdje u Hrvatskoj. A što se tiče pjesme, ja ih stalno pišem, a pogotovo kad me nešto ovako pogodi, onda emocije prorade", govori nam Vinković.

Na pitanje šta bi se trebalo promijeniti da se preokrene katastrofalni demografski trend koji je pogodio cijelu Hrvatsku, Vinković je izjavio da se mora promijeniti svijest onih koji "vedre i oblače" i da se treba odmaknuti od ratova i početi živjeti normalno."

Vinković je u pjesmi kojom se oprostio od sina napisao jedan važan stih: "Kriv sam sine, jer nisam lajo." Novinari su ga pitali šta je time htio reći. Dugo je razmišljao da bi na kraju tek kratko izustio. "Nismo se trebali prodavati za upaljač. Eto, samo to."

Ostatak razgovora pročitajte na Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije