Novinar Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav

Anadolija
Novinar Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav
FOTO: Arhiv / Stefan Cvetković
 
Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković koji je bio nestao, pronađen je živ i zdrav, bez vidljivih povreda, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, istakavši da je u toj priči mnogo toga namješteno, te da će bezbjednosni organi ispitati istinitost Cvetkovićevih tvrdnji.
 
"Želim da obavijestim da smo poslije 30 sati teškog i napornog rada došli do najozbiljnijih mogućih rezultata. Stefan Cvetković je u našim rukama, pronađen živ i zdrav, da mu dlaka s glave ne fali", naveo je Vučić.
 
Predsjednik Srbije je na vanrednoj konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije rekao da je Cvetković trenutno u policiji na ispitivanju i da će se tamo zadržati, jer ima mnogo toga da objasni.
 
On je kazao i da su odmah posumnjali u verziju koja se pojavila u medijima, jer su "lagali mediji koji su objavili da je postojala kutija i bilo kakva krv".
 
"Mnogo toga je namješteno, nikakvih tragova borbe, ničega nije bilo, nikakvih tragova krvi nije bilo nigdje. Danas u ranim poslijepodnevnim satima, on je pronađen u širem reonu Bele Crkve", dodao je Vučić.
 
Kako je objasnio, Cvetković je iznio svoje tvrdnje, u čiju istinitost bezbjednosni organi sumnjaju. Kao primjer je naveo i 16 "čudnih poziva iz Prištine", ne želeći da iznosi više detalja istrage.
 
"Cvetković je sam potvrdio da nije povrijeđen", rekao je Vučić, istakavši da će u narednim danima moći da se čuju detalji oko Cvetkovićevog nestanka.
 
Vučić je istakao i da može da kaže da je više lica planiralo ovo sve, te da je gutao knedlu jer je razmišljao da li je "moguće da smo ubice, da će tražiti ostavke jer je čovjek ubijen".
 
"Znate li na koliko lica nema radosti nakon ove srećne vijesti koje smo saopštili. Mislite da se igrate sa našim službama bezbjednosti?! Pa nemojte da se igrate sa tim", izjavio je Vučić.
 
On je upozorio javnost u Srbiji da ovo nije kraj.
 
"Nastaviće se pritisci na našu zemlju i spolja i iznutra. Znam da je mnogima smiješno, ali nama nije", dodao je Vučić.
 
Predsjednik Srbije je rekao i da će tek biti utvrđeno ko se igrao sa "našim narodom".
 
"Sva lica koja su u ovome učestovala, sa ili bez Cvetkovića, to ćemo tek da ustanovimo, će da budu privedena. Kao i sva lica koja su zaustavljala saobraćaj", zaključio je Vučić.
 
Vanrednoj konferenciji za novinare prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović koji je naveo da je dobra vest što je Cvetković živ i zdrav i da se trenutno nalazi u Upravi kriminalističke policije gde će davati svoju izjavu u naredna dva-tri dana.
 
"Bilo je dosta nelogičnosti u samom toku istrage", kazao je Stefanović.
 
On je izrazio zabrinutost što se u Srbiji pojavljuje "sve više lažnih vijesti".
 
"Molim sve da prije nego što se upuste u širenje lažnih informacija koje štete Srbiji, da još jednom razmisle prije nego što se upuste u to", izjavio je Stefanović.
 
Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić rekao je da će BIA u narednom periodu jednako predano raditi na razotkrivanju svih činjenica.
 
Policijskoj stanici Bela Crkva je tokom noći 13. juna prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke "polo" na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svijetla.
 
Policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta, nakon čega ja utvrđeno da je riječ o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije