Novi zemljotres u Albaniji, osjetio se i u Sjevernoj Makedoniji

Anadolija
Novi zemljotres u Albaniji, osjetio se i u Sjevernoj Makedoniji
PrtScr / Albanija

Zemljotres jačine 5,2 stepena pogodio je jutros Albaniju.

Institut za geoznanost, energiju, vodu i životnu sredinu Albanije (IGJEUM) naveo je da je epicentar zabilježen na području sela Miras. Registrovan je na dubini od 25 kilometara. 

Zemljotres se osjetio i na jugozapadu Sjeverne Makedonije. Zemljotres jačine četiri stepena osjetili su stanovnici Ohrida, Struge, Bitole, Resena i okolice, a u Skoplju se osjetio zemljotres jačine tri stepena. 

Još nema zvaničnih informacija o eventualnim žrtvama. 

Bilans zemljotresa u Albaniji: Stotinu povrijeđenih, srušene kuće

Kuće su se srušile, prestravljeni stanovnici istrčavali su na ulice, a oko 105 ljudi je povrijeđeno dok je Albaniju potresao najjači zemljotres u posljednjih 30 godina. Prizori stradanja iz Albanije: Desetine povrijeđenih, velika materijalna šteta Automobili su oštećeni od padajućih cigli u glavnom gradu Tirani, a zgrade su razrušene u obalskom gradu Draču, u blizini epicentra.

U nizu zemljotresa koji su krajem septembra pogodili Albaniju povrijeđene su najmanje 132 osobe i devastirane stotine objekata.

Zemljotres s epicentrom u Jadranskom moru kod Drača uzrokovao je veliku materijalnu štetu na zgradama u Draču i Tirani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije