Novi Pazar: Mehdija Džemić i Šemso Binjoša uhapšeni zbog rušenja nišana

Anadolija
Novi Pazar: Mehdija Džemić i Šemso Binjoša uhapšeni zbog rušenja nišana
/ Anadolija
Novopazarska policija uhapsila je dvije osobe osumnjičene za rušenje nišana na novopazarskom mezarju Gazilar prvog dana Ramazanskog bajrama.

Iz Ministarstva za unutrašnje poslove (MUP) Srbije je navedeno da su pripadnici MUP-a u Novom Pazaru, nakon intenzivnog operativnog rada, rasvijetlili skrnavljenje nadgrobnih spomenika na groblju Gazilar i uhapsili dvije osobe, osumnjičene da su izvršile krivično djelo "povreda groba".

"Jutros su u dva sela na području opštine Tutin uhapšeni M. DŽ. (1952) i Š. B. (1984), koji se terete da su 5. jula ove godine u ranim jutarnjim satima, oskrnavili 34 nadgrobna spomenika na groblju Gazilar u Ulici Ruđera Boškovića u Novom Pazaru", saopćio je Biro za saradnju s medijima MUP-a Srbije

Beogradski mediji pišu da su uhapšeni Mehdija Džemić i Šemso Binjoša. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. 

Rušenje nišana na najvećem novopazarskom mezarluku koje se desilo na prvi dan Ramazanskog bajrama osudilo je više institucija i organizacija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije