Novi napad na turiste na Jadranu: U Zadru palicama pretukli Holanđane

Radiosarajevo.ba
Novi napad na turiste na Jadranu: U Zadru palicama pretukli Holanđane

Zadarska policija uhapsila je dvojicu Zadrana u dobi od 38 i 32 godine koje se sumnjiči da su u četvrtak ujutro fizički napali i ozlijedili grupu turista iz Holandije.

Incident se dogodio oko 5 ujutro u ulici Stratica kod stare Tehničke škole. Jedan od privedenih u napadu je koristio je teleskopsku palicu.

"Bili smo u noćnom provodu. Kad su se lokali zatvorili negdje oko 5 sati ujutro, krenuli smo prema automobilu. Rođak je prvi otišao i doveo automobil do taksi stajališta. Dok smo ga čekali međusobno smo pričali, možda malo glasnije nego uobičajeno. U tom trenutku su pored nas prošla dvojica muškaraca, između 30 i 35 godina, te nam dobacili da razgovaramo tiše i odemo kući", rekao je za Zadarski.hr Robert Čupić, 23-godišnji Holanđanin porijeklom iz BiH. S njim su u društvu bili prijatelji i rođak i razgovarali su na holandskom jeziku.

"Oni vjerojatno nisu znali da ja razumijem hrvatski. Čuo sam što su mi dobacili i ja sam im na hrvatskom odgovorio da nećemo još ići kući jer pričamo. U tom trenutku, jedan od te dvojice, nižeg rasta, rekao mi je: 'Jedi govna! Sad ćeš ići!' Ja sam mu na to odgovorio: 'Vi jedite govna, a mi ćemo ići kući za par minuta.' Niži muškarac je u tom trenutku iz desnog džepa izvukao teleskopsku palicu i krenuo prema meni, no ispred mene se ispriječio viši muškarac tražeći da se izvinim njegovom prijatelju. Kad je to vidio moj prijatelj, uskočio je da smiri situaciju, ali ga je mlađi muškarac s palicom snažno udario po leđima", kazao je Čupić, koji je uvjeren da su ih napala dvojica zaštitara jer su ih tu večer vidjeli na radnom mjestu u jednom od klubova.

No, iz policije kažu da nemaju saznanja da su napadači zaposlenici noćnih klubova, odnosno da neki od njih rade kao zaštitari u tim klubovima ili nekim drugim zaštitarskim firmama.

"Nakon što je udario mog prijatelja, štap mu je pao iz ruke. Ja sam ga nogom pokušao odgurnuti, ali nisam uspio. Obojica su krenula prema meni, jer sam ja jedini s njima razgovarao, a ja sam uskočio u automobil. Ušao sam na mjesto vozača, a viši muškarac je silom otvorio vrata i dvaput me udario šakom u lijevu sljepoočnicu. Nakon što sam ipak uspio nekako zatvoriti vrata, obojica su počela nogama i palicom udarati po automobilu. Na nekoliko mjesta su napravili štetu", rekao je Čupić za Zadarski.hr.

Kad su oko 6 sati došli u kuću na Viru, Čupić je sve prepričao ocu Ivanu koji je odmah nazvao policiju. Do popodnevnih sati policija je uhapsila obojicu sumnjivaca, inače otprije poznate po imovinskim kaznenim djelima s elementima nasilja, i privela ih na kriminalističku obradu.

"Ne znam sto posto jesu li zaštitari, ali mi smo ih tu večer vidjeli u klubu. Bili su jednako obučeni, imali su iste majice i hlače na sebi. Koliko znam, zaštitari ne smiju koristiti teleskopske palice, a jesu li to bili pravi zaštitari ili oni koji rade na crno, neka to utvrdi policija", zaključio je Čupić.

Dvojici ozlijeđenih mladića pružena je ljekarska pomoć, a nakon neugodnog iskustva u Zadru povratak u Holandiju planiraju za vikend.

Nakon kriminalističke obrade policija će u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom odlučiti hoće li prekršajno ili kazneno prijaviti dvojicu Zadrana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije