Novi detalji stravične nesreće kod naplatnih kućica iznenadili regiju

Radiosarajevo.ba
Novi detalji stravične nesreće kod naplatnih kućica iznenadili regiju
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL / Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj

Vozač BMW-a O. M. (35) iz Čakovca koji je prije dva dana skrivio stravičnu nesreću na naplatnim kućicama Sveta Helena nedaleko od Zagreba, pušten je na slobodu.

Uznemirujuće: Pogledajte snimak saobraćajne nesreće na naplatnim kućicama

S obzirom na to da još nisu utvrđene sve okolnosti nesreće, protiv vozača nije podignuta ni kaznena prijava, što znači da nije bilo osnove za njegovo zadržavanje.

Vozač BMW-a se u utorak vratio s odvikavanja?

Kako je još jučer Indexu potvrdio izvor iz policije, alkotest je na mjestu događaja pokazao da je O. M. imao 0,0 promila alkohola u krvi. No uzeti su mu uzorci urina i krvi, a ti će se rezultati zasigurno čekati još nekoliko dana.

Dodatnim testovima policija želi provjeriti je li vozač bio pod utjecajem alkohola i droga.

Kako saznaje RTL, O. M. je u utorak stigao s liječenja na Rabu, gdje je bio zbog ovisnosti o drogi GHB, popularno nazvanoj i droga za silovanje. Iz bolnice nisu željeli ni potvrditi, ni negirati navode da se liječio kod njih zbog zakona o zaštiti podataka i povjerljivog odnosa ljekar-pacijent. GHB je droga bez boje i mirisa, najčešće u tekućem stanju.

Policija još treba utvrditi kojom je brzinom točno vozio O. M. kad je naletio na dva automobila koji su čekali na naplatnim kućicama te je li koristio mobitel, što je informacija koju bi im trebao dati njegov mobilni operater.

O. M.-u je pomoglo i to što u nesreći niko nije poginuo jer bi u suprotnom, može se čuti iz policije, odmah bio pritvoren.

Roditelji i dijete u komi: Zabio se u automobil koji je čekao na naplatnim kućicama

No iako nema poginulih, troje povrijeđenih je i dalje u teškom stanju, a prema neslužbenim informacijama, stanje im je ipak bolje i nisu više u životnoj opasnosti.

Probudili su se iz kome i samostalno dišu. Otac ima povrede prsnog koša, a dječaku je sinoć operirana natkoljenična kost. Majka ima povrede mozga i prsnog koša, ali je u stabilnom stanju.

Kako se saznaje, u nesreći je stradao 38-godišnji Danijel Dobrenov, bivši trener tenisačice Petre Martić, te njegov sedmogodišnji sin i supruga Ana. Oni žive u Australiji, a u Hrvatsku su stigli iz Budimpešte.

Vozač u međuvremenu na slobodi čeka rezultate kriminalističkog istraživanja.

Snimljeno divljanje BMW-om prije stravične nesreće na naplatnim kućicama

Osim zbog brutalnosti nesreće koju je izazvao, puštanje vozača BMW-a na slobodu teško je shvatiti i zbog videa snimljenog prije nesreće koji pokazuje da je O. M. divljao cestom i prije nego što je naletio na dva auta. 

Podsjećamo, nesreća se dogodila u četvrtak oko 12:50 sati kada se BMW čakovečkih registracija u punoj brzini dovezao do naplatnih kućica, gdje su na red čekala dva automobila mađarskih registracija. Zbog neprilagođene brzine, BMW se zabio u automobile. Kako pričaju svjedoci, na mjestu nesreće nisu se vidjeli tragovi kočenja.

Najgore je prošao automobil u koji se zabio BMW u punoj brzini. Ispred njega je bio jedan auto koji je plaćao cestarinu pa se u trenutku udarca našao doslovno zgnječen između dvaju vozila.

Taj je automobil od siline udarca udario i u naplatnu kućicu i posve je smrskan. Fotografije s mjesta nesreće pokazuju koliko je udarac trećeg automobila bio silovit.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije