Novi detalji obdukcije: Jelena Marjanović se udavila u žabokrečini

Radiosarajevo.ba
Novi detalji obdukcije: Jelena Marjanović se udavila u žabokrečini
/ Jelena Marjanović
Pjevačica Jelena Marjanović (33) nije izdahnula ni nakon 30 udaraca u glavu drvenom palicom, već, kako je obdukcija pokazala, nakon bacanja u kanal, u kojem se udavila.

"Ubijena je imala kontuziju mozga i nije bila pri svjesti, ali davala je znakove života. Ubica ju je bacio u kanal sa žabokrečinom. Iako je kanalu bilo malo vode, ona zbog nesvjesti nije mogla da se podigne na noge. Borbu za život izgubila je upravo u vodi koja joj nije bila ni do koljena" prenosi Alo.rs izjavu njihovog izvora.

U njenim plućima je pronađena voda i tragovi čestica iz kanala sa žabokrečinom, što ukazuje na to da je bila živa kada je bačena u kanal i da je smrt nastupila nakon toga što se nagutala vode.

Udarci jesu bili smrtonosni i vjerovatno bi bez pružene pomoći izdahnula na licu mjesta, ali je obdukcija ipak pokazala da je u trenutku kad je ubačena u kanal Jelena Marjanović i dalje disala.

Inače, nepoznati biološki uzorak, uzet sa donjeg dijela trenerke ubijene pjevačice, za sada je ključni dokaz u otkrivanju počinioca ovog misterioznog zločina. 

Ovaj DNK razlikuje se od svih uzetih i upoređenih i ne pripada nijednom od do sada analiziranih. Policija, prema nezvaničnim saznanjima, navodno zna ko je ubica, ali čeka da se završe još neke analize i prikupe materijalni dokazi kako bi slučaj bio dovoljno čvrst za sud.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije