Novi aerodrom na 180 km od Sarajeva: Prvi let 1. decembra, poznato i gdje

Radiosarajevo.ba
Novi aerodrom na 180 km od Sarajeva: Prvi let 1. decembra, poznato i gdje
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije / Aerodrom je otvoren 28. juna

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić potvrdio je za RTS da će prvi avion sa novootvorenog Aerodroma "Morava" poletjeti 1. decembra. Prvi let bit će za Beč, a Grad Kraljevo je podnio zahtjeve za još nekoliko destinacija.

Predrag Terzić je rekao da su tražili da se leti ka Njemačkoj i Turskoj zbog velikih kompanija koje posluju u Kraljevu – njemačkog "Leonija" i turskog "Taypa Tekstil Giyima".

Aerodrom "Morava" je nedavno transformiran iz vojnog u civilni. Od velikog je značaja za središnji dio Srbije jer su Kraljevo i obližnja Vrnjačka Banja turistički i privredni centar kraja.

Aerodrom "Morava", poznat i kao aerodrom Lađevci, nalazi se u dolini Zapadne Morave, u mjestu Lađevci, na teritoriji grada Kraljeva (Srbija), a od Sarajeva je udaljen oko 180 kilometara zračne linije.

Mješoviti vojno-civilni aerodrom Morava raspolaže rekonstruiranom pistom dužine 2.265 metara i modernim putničkim terminalom. Civilni aerodrom je svečano otvoren 28. juna ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije