Nova mjera: Uvedena zabrana kretanja nakon 19 sati

0
Anadolija
Nova mjera: Uvedena zabrana kretanja nakon 19 sati
Foto: EPA-EFE / Podgorica

U Crnoj Gori uvedena je zabrana kretanja nakon 19 časova zbog povećanog broja zaraženih od koronavirusa. 

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučilo je da skrati vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata, koji će raditi do 18 časova.

"Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja važiće od 19 časova do pet sati narednog dana. Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra do 8. decembra", navodi se.

U saopštenju se ističe i da je Nacionalno koordinaciono tijelo sagledavalo epidemiološku i ekonomsku situaciju prije nego je donijelo nove mjere kao i da je sve urađeno sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat. Oni su pozvali građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa.

"Naš zdravstveni sistem je, zahvaljujući dobrom planiranju i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika, i dalje sposoban da se odupre pandemiji uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije", navodi se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije