Nova likvidacija u Srbiji: U sačekuši ubijen zet "srbijanskog Al Caponea"

Radiosarajevo.ba
Nova likvidacija u Srbiji: U sačekuši ubijen zet "srbijanskog Al Caponea"
Foto: RAS Srbija / Ilustracija
U sačekuši u blizini Novog Sada u automobilu Golf 6 ubijen je 37-godišnji Đorđe Zafirović Zafir koji je navodno bio u sukobu s klanom Luke Bojovića jer se vjerovalo da je povezan s ubistvom Radeta Rakonjca koji je ubijen u aprilu 2014. godine.

Policija je dobila dojavu da se u automobilu nalazi mrtvi muškarac. Patrola koja se pojavila nekoliko minuta kasnije, pronašla je tijelo muškarca s nekoliko metaka u tijelu.

Kako Blic neslužbeno doznaje, oko 18 sati u šumi na Kamenjaru u Novom Sadu pronađen je zapaljen auto nepoznate marke za kojeg se sumnja da je pripadao ubicama.

"Odmah po saznanju da je počinjeno ubistvo, na lice mjesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji su trenutno na terenu i obavljaju uviđaj. Angažirali smo sve raspoložive resurse, u suradnji s nadležnim zužilaštvom, poduzimaju se sve neophodne mjere i radnje kako bi što prije riješili ovaj slučaj i uhapsili počinitelja zločina”, izjavio je načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Policiji je već otprije poznat Zafirović. Naime, on je prvo ubistvo počinio 1995. godine u Nišu nakon čega je uhapšen i poslan u popravni dom u Kruševcu, odakle je pobjegao i krio se od policije.

Vratio se u Niš 2004. godine, a njegovi su roditelji kako se tada pričalo unajmili dvojicu policajaca koji su ga štititi. Međutim, u aprilu 2004. godine na Zafirovića su pucali Nišlije Đorđe Petković i Aleksandar Kocić. Osim Zafirovića u toj pucnjavi ranjene su tri osobe, među kojima je bila i prolaznica.

Nakon tog napada, preselio se u Beograd, gdje je počeo se viđati s najstarijom kćeri Dragoslava Kosmajca koji je poznat u javnosti kao “najveći narko-diler na Balkanu”, te “srpski Al Capone”, piše Blic. 

Navodno je kao Kosmajčev zet uživao veliku zaštitu među kriminalnim grupama. Zafirović se razveo od Kosmajčeve kćeri 2015. godine.

Inače, prije samo 15 dana, Zafirović je za jedan medij rekao da se “osjeća sigurno” i da se “ne plaši za svoju sigurnost”, ali da ga policija redovno privodi nakon svakog incidenta koji se dogodi u kriminalnim krugovima, pa je tako bilo i prije nekoliko dana kada je u Beču ubijen Vladimir Roganović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije