Nova drama na brodu smrti na Hvaru: Tokom uviđaja pozlilo policajcu

Radiosarajevo.ba
Nova drama na brodu smrti na Hvaru: Tokom uviđaja pozlilo policajcu
Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Zrak u potpalublju jedrenjaka u kojem su se jučer otrovalii talijanski turisti, i u kojem traje intenzivan pregled policije i inspektora raznih profila, još uvijek je toksičan i opasan. I to jako.

Završena obdukcija: Poznato od čega je preminuo turista na Hvaru

Da je tome tako, mogli su se uvjeriti i prolaznici na hvarskoj rivi jer je, kako su ispričali, pozlilo jednom policajcu kojeg je odvezla Hitna pomoć, javlja Jutarnji list.

"Cijelo jutro policija ulazi i izlazi iz potpaljublja. Čovjek s maskom i bocom za kisik uđe, pa se zadrži možda par minuta, pa opet izađe. I tako svako malo. Plinovi u potpalublju su očito prejaki. Ubrzo je stigla Hitna pomoć pa je u pratnji dvojice, pak, van izašao drugi čovjek kojem je na leđima pisalo krim policija. Njega su uveli u vozilo Hitne, a koliko se moglo vidjeti kroz staklo, unutra su ga hladili nekim fasciklom" ispričao je svjedok očevidac.

Dvoje djece sa broda u Hvaru u teškom stanju: Otkazali im vitalni organi

Kako smo saznaLi, s krim tehničarom u vozilu Hitne odvezen je preventivno u ambulantu i vještak jer su obojica zbog lošeg zraka u potpalublju, osjetila nelagodu.

Prema informacijama kojima raspolažemo, njih dvojica će zdravstveno biti dobro, a glavni uzrok tragedije, kako se neslužbeno može čuti, leži u agregatu na brodu odakle se širi toksičan plin.

Trovanje turista u Hrvatskoj: Djeci se i dalje bore za život, još se ne zna uzrok

Osim hvarskih i splitskih policajaca, na mjestu uviđaja se nalaze i njihove italijanske kolege koji nadgledaju svaki korak istrage, a upravo su na brod pristigli i vatrogasci.

Završena odbukcija: Poznato od čega je preminuo menadžer na Hvaru - undefined

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL: Završena odbukcija: Poznato od čega je preminuo menadžer na Hvaru

Kako neslužbeno saznaje Slobodna Dalmacija, obdukcijski nalaz preminulog italijanskog menadžera Eugenija Vincija (57) potvrdio je sumnje da je on preminuo uslijed udisanja ugljičnog monoksida.

Strava na brodu: Putnici nisu otrovani hranom, sumnja se na plin

Vinci je u utorak pronađen mrtav na brodu Atlantia koji je plovio pokraj Hvara, a osim njega otrovalo se još pet osoba, među kojima i dvoje djece za čiji se život i dalje bore liječnici u KBC Split.

Djeca i dalje životno ugrožena, otrovom im zahvaćeni mozak, srce, jetra...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije