"Njegovi su otkazali...": Dvogodišnji Dorian treba dobiti tatin bubreg

Radiosarajevo.ba
"Njegovi su otkazali...": Dvogodišnji Dorian treba dobiti tatin bubreg
FOTO: 24sata.hr / Dorian Dvornić
Dorian (2) se prije nekoliko dana prvi put spustio niz tobogan. Spust od dvije sekunde tek je nakratko podsjetio njegove roditelje na to kako i on za koji mjesec može imati normalno djetinjstvo poput svojih vršnjaka.

"Prošlo je tačno godinu dana otkad smo stigli u Zagreb. U tih godinu dana naš je Dorian prvi put na Veliki petak izašao iz bolnice. Nije trajalo dugo. Stanje mu se pogoršalo i nakon tri dana se vratio u krevet", govori Renata Dvornić (34), Dorianova majka za portal 24sata.

Njezin je sinčić drugi rođendan dočekao na Odjelu za nefrologiju u KBC-u Zagreb.

Kako su za portal 24sata ispričali Renata i Momir (30) iz Belog Manastira, njihov je sin netom nakon navršene prve godine odjednom počeo povraćati krv. Ubrzo je završio u osječkoj bolnici, a onda su ga prevezli u Zagreb. Doktori su njegovim roditeljima tek kasnije rekli kako su Doriana te noći u vozilu Hitne pomoći nekoliko puta oživljavali.

Na intenzivnoj njezi Dorian je bio dva mjeseca. Zbog “misteriozne” bolesti, kako su je nazvali Renata i Momir, Dorianu su otkazala oba bubrega. Sad je na dijalizi. Prema zadnjim informacijama, dječak se bori s 14 dijagnoza.

Dorian zahtijeva konstantnu skrb, a trenutačno čeka na transplantaciju tatina bubrega. 

"Suprug ima još dvije pretrage za transplantaciju. Ako sve bude uredu, kao što je bilo dosad, Momir će mu biti donor. Na operaciju moramo ići u Padovu u Italiji jer ovdje ne operiraju ovako male pacijente. On nema još ni deset kila jer zbog sonde slabo jede i pije" rekla je Renata.

Dodaje kako u Padovu prvo moraju na pretrage, koje traju otprilike deset dana, zatim se vraćaju, a tek onda ponovno idu na operaciju.

Momir se od zahvata mora oporavljati najmanje dva mjeseca, a strah da Dorian tatin bubreg odbaci traje godinu dana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije