Niš: Goran brutalno ubio suprugu Jasminu i bacio je u septičku jamu

Radiosarajevo.ba
Niš: Goran brutalno ubio suprugu Jasminu i bacio je u septičku jamu

Viši sud u Nišu izrekao je mjeru sigurnosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa Goranu Živkoviću (53) iz Medoševca, jer je 3. oktobra 2016. godine, u stanju neuračunljivosti, usljed postojanja duševnog oboljenja paranoidne psihoze, na brutalan način ubio svoju suprugu Jasminu Živković (48), piše Blic.

Sud je utvrdio da je Živković počinio zločin iz niskih pobuda, usljed dugogodišnje patološke ljubomore koja je bila posljedica duševog oboljenja i usljed koje je vjerovao da ga je supruga varala sa drugim muškarcima.

Do sukoba kritične noći došlo je jer je Živković sumnjao da je mobilnim telefonom kontaktirala sa navodnim ljubavnikom, zbog čega joj je najpre zadao nekoliko udaraca rukom, a potom još najmanje 10 udaraca gvozdenom šipkom nanijevši joj prelom lobanje i druge povrede od kojih je odmah preminula.

Šipku je bacio u otvor septičke jame, krvavu majicu skinuo, a potom je glavom udarao u okvir vrata i izvršio premetačinu da bi prikrio zločin i fingirao navodni napad razbojnika.

Sudija Milica Grujić saopćila je da će do izvršenja mjere bezbejdnosti ostaće privremeno smješten u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Roditelji ubijene žene Miodrag i Srbijanka Jovanović nisu bili zadovoljni presudom.

"Moja kćerka je bila ozbiljna domaćica, prava majka koja je oba sina iškolovala. Očekivali smo da dobije zatvorsku kaznu. Strahujemo da bi mogao da bude pušten iz psihijatrijske ustanove jednog dana. Ako bude pušten, a ja budem u životu, ne treba meni sud. Mislimo da je ipak mala šansa da se tako nešto desi", kaže Miodrag Jovanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije