Nikolina Pišek i kćerka pronađene u nesvjesnom stanju

1
Radiosarajevo.ba
Nikolina Pišek i kćerka pronađene u nesvjesnom stanju
Instagram / Nikolina Pišek

Hrvatska voditeljica Nikolina Pišek i njena kćerka Una preživjele su pravi pakao u noći između subote i nedjelje, saznaje Blic.

Kako piše Blic, u kući u Zagrebu, gdje stanuje Nikolina sa suprugom, historičarom umhetnosti Vidojem Ristovićem, pukla je cijev od plina koji osigurava grijanje čitave zgrade, te su se Nikolina i Una otrovale ugljen-monoksidom.

"Sve se desilo u noći između subote na nedjelju. Nikolina se oko dvadeset sati čula sa Vidojem koji je zbog posla morao da dođe u Beograd, tada mu je rekla da je sa kćerkom došla iz grada i da će zajedno da gledaju film i odmaraju. Potom je Nikolina pozvala supruga oko jedan sat uveče i rekla kako njihova kćerka Una povraća i ima jaku glavobolju. Tada mu je rekla da se ni ona ne osjeća najbolje. Vidoje je savjetovao da odmah krenu kod doktora, što je Nikolina poslušala", otkriva izvor blizak voditeljki i dodaje:

"Kada ju je suprug pozvao nekoliko minuta kasnije, Nikolina se nije javljala. Vidoje je odmah pozvao nekoliko prijatelja kako bi otišli do njihove kuće i provjerili šta se dešava s Unom i Nikolinom. Međutim, prijatelji kada su stigli ispred kuće, čuli su samo kako psi laju, ali niko nije otvarao vrata. Nakon toga su razvalili ista i vidjeli Nikolinu koja je bila u nesvjesnom stanju na podu, dok je kćerka ležala u krevetu isto u nesvjesnom stanju. Odmah su pozvali policiju i hitnu pomoć, a čim su došli na lice mjesta shvatili su da je cijev koja je pukla uslijed građevinskih radova izazvala trovanje gasom. Kolima hitne pomoći prebačene su u bolnicu. Nikolina je tek danas puštena iz bolnice, dok se kćerka i dalje nalazi na dječijoj klinici. Vatrogasci su izmjerili da je u kući u tom trenutku bila sedam puta već doza plina od one koja je dozvoljena", piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije