Nezapamćen udes na autoputu u Srbiji: Sedam poginulih, desetine povrijeđenih

Radiosarajevo.ba
Nezapamćen udes na autoputu u Srbiji: Sedam poginulih, desetine povrijeđenih
Foto: RAS Srbija / Udes na autoputu Beograd - Niš
Na autoputu Beograd - Niš, između Ćuprije i Jagodine dogodila su se dva lančana sudara u kojima je najmanje osam osqoba poginulo, dok je više od 30 povrijeđeno.

Među povrijeđenim nema djece. Saobraćaj u oba smjera je zaustavljen, a u sudaru je sudjelovalo oko 30 vozila, kamioni, automobili na obje strane puta.

Od četvero poginulih u jednom udesu, troje su najvjerovatnije stranci, a tijela su izvučena iz automobila sa švicarskom registracijom.

"Iz kamiona sa našim tablicama izvučeno je još jedno poginulo lice", rekli su iz jagodinske hitne pomoći.

Dvije nesreće dogodile su se paralelno. Jedna u smjeru Beograd - Niš, a druga u smjeru Niš - Beograd.

Policija je procijenila da je na mjestu udesa lakše i teže povrijeđeno 35 do 40 osoba, a oštećeno je 40 vozila od kojih su neka potpuno uništena. U prvoj nesreći koja se dogodila od Beograda ka Nišu četiri su osobe poginule, dok je desetak povrijeđeno. Dva kamiona su se zapalila u ovoj nesreći.

Drugi sudar dogodio se na istom mjestu u drugom smjeru. Poginule su tri osobe, a deset je povrijeđeno. U sudaru je učestvovalo devet kamiona i nekoliko automobila. Udesi su se dogodili u gotovo isto vrijeme, jutros oko sedam sati i 15 minuta. Uzrok nesreće je magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na deset metara.

"Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju", posvedočio je za RTS jedan od vozača.

"Bilo je jako nepregledno, video sam pored sebe u kolima mrtvu ženu,a pored nje dvoje dece", rekao je jedan od očevidaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije