Nevrijeme u Zagrebu: Žena je vrištala, a ja nisam znao da li sam živ

Radiosarajevo.ba
Nevrijeme u Zagrebu: Žena je vrištala, a ja nisam znao da li sam živ
PrtScr / Nevrijeme u Zagrebu

Prijestolnicu Hrvatske - Zagreb jučer je pogodilo veliko nevrijeme, vjetar je čupao krovove i stabla, a jedan čovjek je samo pukom srećom izbjegao smrt.

"Puhao je jaki vjetar te sam htio preparkirati auto u garažu Arene centra, kad sam ušao u auto čuo se jaki udarac bio sam u šoku. Nisam znao jesam li živ ili ne, sve mi se zacrnilo te sam čuo vrištanje moje žene s balkona koja je mislila da sam umro", u dahu je stanar zgrade u zagrebačkom Laništu gdje je sinoć vjetar odnio dio limenog krova, govorio za 24sata.hr.

Spasila su ga dva mladića koja su se našla na parkingu u tom trenutku.

"Kad sam došao k sebi probao sam izaći iz auta, ali nisam mogao. Cijela konstrukcija otrgnutog krova je pala na moj auto te nisam mogao otvoriti vrata. Dvojica mladića su uspjali pomaknuti krov da se mogu otvoriti vrata te sam tako izašao. Supruga nije mogla doći k sebi, a ja nisam cijelu noć oka sklopio. Da sam samo 10 sekundi kasnije stigao do auta bio bi sigurno mrtav. Konstrukcija krova je bila limena te je imala drvene grede na kojoj su bili veliki čavli", rekao je uznemireni čovjek.

Kako je vjetar odnio limeni krov pogledajte OVDJE. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije