Nevrijeme s gradom stiglo u Hrvatsku, moguće pijavice: Hoće li doći i do BiH

Radiosarajevo.ba
Nevrijeme s gradom stiglo u Hrvatsku, moguće pijavice: Hoće li doći i do BiH
Foto: Hrvoje Kovač / Nevrijeme praćeno gradom stiglo je danas popodne u hrvatsko Zagorje

Nevrijeme praćeno gradom stiglo je danas popodne u hrvatsko Zagorje, a grad je padao u Kumrovcu, na tuheljskom području, u Krapini, javljaju hrvatski mediji.

Državni hidrometeorološki zavod u subotu je izdao narandžasto upozorenje za veći dio Hrvatske - riječku, karlovačku, zagrebačku i osječku regiju.

Na pomenutim područjima očekuju se veće količine padavina u kraćem vremenu, odnosno izraženiji pljuskovi s grmljavinom i mogućim gradom, prenosi N1.

Na Facebook stranici meteo službe Sjevere Weather Evrope objavljeno je kako su na sjeveru Italije, u Sloveniji i Hrvatskoj u subotu poslijepodne i uveče mogući grad, jaki i opasni vetrovi, obilne padaline, ali i pijavice.

Nevrijeme je zahvatilo i zagrebačko područje, a neki podvožnjaci su poplavljeni.

Podsjećamo i u našoj državi meteorolozi su najavili promjenu vremena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupni povećanje oblačnosti. U drugom dijelu poslijepodneva ili krajem dana se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Objavljena je i vremenska prognoza za naredna tri dana:

U nedjelju 23. 06.2019., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 22 do 28, na jugu do 32 °C.

U ponedjeljak 24.06.2019., pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne. U Hercegovini poslije podne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 24 do 29 °C.

U utorak 25.06.2019., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom povremeno ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne na jugoistoku Hercegovine je moguć lokalnimpljusak praćen grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu do 33 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije