Nenad je preživio udar groma: Ispričao je šta je osjećao u tom trenutku

Radiosarajevo.ba
Nenad je preživio udar groma: Ispričao je šta je osjećao u tom trenutku
FOTO: Facebook / Nenad Cvetićanin

Nenad Cvetićanin (21) iz Kule imao je sreće da preživi udar groma koji ga je pogodio na kućnom pragu, dok je obuvao patike i spremao se da izađe iz kuće.

“Spremao sam se da izađem iz kuće. Sjedio sam na stepenicama i obuo sam jednu patiku u trenutku kada se sve to desilo. Odjednom je puklo. Čuo sam strahovit prasak i osjetio pritisak u glavi. Od tog trenutka se ničega ne sjećam”, priča Nenad.

Kako prenosi portal Srbija Danas, kod kuće sa Nenadom bila je njegova sestra koja mu je pritekla u pomoć i pozvala Hitnu pomoć.

“Sestra me je pronašla na stepenicama i nekako dovukla do kreveta. Kako mi je ispričala, pozvala je Hitnu pomoć koja je reagovala i došla po mene. Sljedeće čega se sjećam je da sam se probudio u sanitetu koji me je vozio ka bolnici”, objašnjava Nenad i dodaje:

“Nekoliko trenutaka prije udara groma razgovarao sam telefonom, a potom sam telefon stavio u džep”.



Mnogi kažu da sam imao sreće što sam imao jednu patiku obuvenu. Grom je, po svemu sudeći, direktno udario u dva električna brojila na banderi u komšiluku, ispred dvije kuće, a Nenad je bio indirektna žrtva.

U domu Cvetićanina su zbog udara groma prestali da rade bojler i kompjuter, a u kućama Marića svi aparati koji su povezani sa strujom i antenom.

Nakon udara groma Nenad je imao bolove u glavi i ušima, ali je sve to prošlo i nema nikakvih posljedica.

Trenutno ljekari još vrše ispitivanja, radi predostrožnosti, a Nenad se iz bolnice obratio svojim prijateljima na Fecebooku i poručio da je sve u redu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije