Intervju / Nele Karajlić: U Sarajevu nisam omiljen zbog onoga što sam radio i govorim

14. 03. 2018. u 15:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Bivši frontmen "Zabranjenog pušenja" Nele Karajlić, koji se posljednjih godina malo bavio muzikom, kreće na muzičku turneju po Americi.

U intervjuu za beogradsku TV Pink otkrio je zašto nije pjevao pjesme Zabranjenog pušenja i kako se osjeća kada priča o Sarajevu.

"Nisam svirao pjesme Zabranjenog pušenja jer smo prešli u fazon No smoking benda i možda su se jedna dvije vukle te svjetske turneje, a poslije su i one otpale. Sad se vraćam na Zabranjeno pušenje, da vidimo gdje smo. Ali prije toga moram kod kardiologa", rekao je Nele koji kreće, kako je rekao, u eksperimentalnu turneju po Americi, a koncerte će održati u Torontu, Vankuveru, Čikagu i Njujorku.

"U kontaktu sam sa kolegama iz Zabranjenog pušenja, ne intenzivno. Evo Predrag Kovačević će svirati sa mnom jer on živi u Kanadi", dodao je Karajlić.

Osvrnuo i na rodno Sarajevo, koje je napustio prije 26 godina.

"Jedno veče sam se spustio dole i nisam se dobro proveo i zapalile su se društvene mreže, pa sam zbrisao na Jahorinu. Nisam omiljen zbog onoga što sam radio i govorim. Ne mogu da se pravim blesav, da govorim nešto i da pričam nešto u šta ne vjerujem i u šta ne mislim. Znam da je lako biti diplomata, da se sad kaže 'ajd nema veze'… Ne mogu da pređem preko onoga što zaista jeste. Nisam čovjek koji je suludo zagledan u prošlost. U Bosni i na Balkanu može da se napravi organizacija koja će nas odvesti u budućnost, ali je problem u tome što u budućnost ne možemo da putujemo ako ne rasčistimo sa određenim detaljima iz prošlosti. Niko se od Srba se nije vratio u Sarajevo", rekao je Karajlić i dodao da će mu u Torontu i Vankuveru biti kao da je u Sarajevu.

"Ništa se nije promijenilo u ovih 20 godina, manje i više sve je kao '90-ih, čak je i ponašanje pojedinih političara manje ili više slično kao devedesetih, kao kod njihovih roditelja političara devedesetih, potpuno isti metodi”, dodao je Karajlić u Jutarnjem programu na Pinku.

"Ako smo iz one blagodeti otišli u rat, onda mislim da ima nade da ćemo iz ove kaljuge isplivati", prokomentirao je Nele Karajlić.

KOMENTARI (13)