Nebo se otvorilo nad Beogradom: Potop u gradu, na ulicama rijeke

Radiosarajevo.ba
Nebo se otvorilo nad Beogradom: Potop u gradu, na ulicama rijeke
Foto: B92 / Nevrijeme u Beogradu

U centru Beograda se otvorilo nebo.

Nešto poslije 17 sati na dio glavnog grada Srbije sručio se pljusak, piše B92.

Kroz Bulevar kralja Aleksandra automobili jedva prolaze zbog velike količine kiše, koja je pala za kratko vrijeme.

Pljusak je počeo baš u vrijeme poslijepodnevne špice, što je dodatno stvorilo gužve na pojedinim saobraćajnicama.

RHMZ je ranije danas izdao upozorenje za sjeverne i zapadne dijelove Srbije, kao i za Beograd, najavljujući jake vremenske nepogode.

Kako se navodi na stranici RHMZ-a, danas i sutra očekuje se nestabilno vrijeme, s pojavom lokalnih pljuskova i grmljavine. Upozorenje za danas odnosi se na sjeverne i zapadne dijelove zemlje, kao i za Beograd.

Za te dijelove zemlje prognozira se pojava jakih pljuskova s grmljavinom. U utorak takve vremenske nepogode se očekuju u centralnim i južnim krajevima zemlje, s 20 do 30 litara kiše za kratko vrijeme. Lokalno se očekuje i više kiše i pojava grada i olujnog vremena.

Zbog najavljenih nepogoda, RHMZ je danas "uključio" narandžasti meteo-alarm za sjeverne i zapadne dijelove Srbije, odnosno za Bačku, Banat, Srem, Beograd i Zapadnu Srbiju, dok je ostatak zemlje "u žutom".

Međutim, već u utorak i za te dijelove Srbije važit će narandžasti meteo-alarm, dok će sjever i zapad biti za stepen niži alarm, na nivou žutog upozorenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije