NATO će slanjem kanadera pomoći Crnoj Gori u gašenju požara

Fena
NATO će slanjem kanadera pomoći Crnoj Gori u gašenju požara
AA / Požari u Crnoj Gori
NATO i saveznici pomoći će Crnoj Gori u gašenju požara, slanjem kanadera.

Iz tog saveza su kazali da su crnogorske vlasti jučer uputile zahtjev za pomoć, tražeći jedan kanader, u znak potpore naporima Crne Gore da se izbore s požarima koji bukte u toj zemlji. 

"To su učinili kroz Euroatlantski centar za odgovor na izvanredne situacije. Zahtjev je odmah dostavljen nacionalnim centrima NATO saveznika i svim partnerskim zemljama koje posjeduju takav tip zrakoplova. Čim se utvrdi koja zemlja može pomoći, crnogorske vlasti će s njom odmah dovršiti potrebne procedure za primanje tražene pomoći", rekao je NATO dužnosnik.

Direktorat za vanredne situacije saopćio je kako na području tivatske općine, zbog požara u Zabrđu kod Obosnika, postoji mogućnost ponovne evakuacije.

"Od ponoći je aktivan požar u Zabrđu, kod Obosnika. Trenutno nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo, ali se situacija mijenja iz sata u sat te postoji mogućnost da će ponovo biti potrebna evakuacija stanovništva", saopćeno je.

Kada je riječ o barskom području, trenutno je aktivan požar u Sutomoru na Golom brdu koji je lokaliziran, prenosi Tanjug.

"Prijavljen je i jedan požar ka Paštrovićima. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti", navode iz Direktorata, i ističu da trenutno nema aktivnih požara u Ulcinju.

Na teritoriju budvanske općine trenutno je aktivan požar na Paštrovskoj Gori, ali je pod kontrolom. Na Cetinju su aktivni požari u Markovini, Lastvi Čevskoj i Gospoštini, kao i u Nikšiću i okolici i Danilovgrada.

"Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti", navode iz Direktorata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije