Nataša Bekvalac i Luka Lazukić dali izjave u beogradskom sudu

Radiosarajevo.ba
Nataša Bekvalac i Luka Lazukić dali izjave u beogradskom sudu
Foto: Novosti / Nataša Bekvalac i Luka Lazukić
Srbijanska pjevačica Nataša Bekvalac (37) i njen suprug Luka Lazukić (37) jučer su dali izjave Prvom osnovnom javnom tužiteljstvu u Beogradu zbog nasilja u porodici.

Ciklični krug nasilja nad ženama

Prema optužnici, Lazukić je 14. aprila ujutro Nataši u njenom stanu nanio lakše tjelesne povrede. 

Prvi na sud je stigao Lazukić u pratnji advokata. Bio je vidno uzrujan i neraspoložen za novinarska pitanja.

Navodno je zatražio osiguranje jer se bojao da mu ne naudi ljutiti otac pjevačice Dragoljub Bekvalac, no on se ipak nije pojavio. 

Njegova izjava trajala je oko dva sata.

Lazukić je negirao optužbe i tvrdio je da ga je Nataša lažno prijavila. Rekao je da je nije šutirao i tukao, ali nije porekao da je došlo do sukoba između njega i pjevačice, pišu Novosti

Šta mogu poduzeti žrtve nasilja u porodici

Prema njegovoj izjavi Nataša nije bila kod kuće kad je navečer izlazio pa joj je SMS-om javio da izlazi na piće.

Vratio se oko četiri sata ujutro i zaspao u drugoj sobi. Ona ga je tada, kako je rekao, počela buditi. Tvrdi da je bila pijana, a vrijeđala ga je i govorila mu da će ga ubiti. 

Navodno mu je u mobitelu pronašla poruke koje koje su je uzrujale pa ga je počela tući. Lazukić je naglasio da Natašu, kao ni bivšu suprugu, nikad nije udario, pišu Novosti. 

Ujutro je navodno došao kod roditelja po kćer iz prvog braka. Tada je čuo informaciju da je pretukao Natašu, a policija je ubrzo došla po njega.

Također tvrdi da se Nataša nakon porođaja čudno ponašala.

Jednom se rasjekla nožem po ruci što je navodno vidjela i kućna pomoćnica. Zbog situacije je, kako je rekao, na tabletama za smirenje.

Ostatak teksta pročitajte na ovome linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije