Naslušao se horor priča: Ivan Pernar nije želio vakcinisati svoje dijete

Radiosarajevo.ba
Naslušao se horor priča: Ivan Pernar nije želio vakcinisati svoje dijete
FOTO: Facebook / Ivan Pernar

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, kontroverzni političar Ivan Pernar odbio je vakcinaciju novorođenog sina.

Pernar je poznat javnosti po antivakcinaškoj politici a da je dosljedan u u izjavama o vakcinama, dokazao je i na vlastitom tek rođenom sinu kojem je dao ime Noa. 

Odluku o tome da ne vakciniše dijete saopćio je preko Facebooka: 

 "Želim se zahvaliti svom osoblju Karlovačke opće bolnice na vrhunski obavljenom porodu, na ljubavi koju su pružili mojoj ženi i brizi za dijete nakon poroda. Mali Noa je zaplakao samo kad je išao van, sad ne plače, dugačak je bio 51 cm i težak 3.250g. Dijete je hvala Bogu dobro i zdravo, pa se zahvaljujem i onome u kojeg mnogi ne vjeruju ali ja osobno vjerujem. Hvala svima vama na čestitkama i zahvaljujem vam za ljubav koju ste iskazali. Što se tiče samog termina, rođen je s danom ili bolje rečeno par sati zakašnjenja.

Trebao se roditi 10.8., ali je vodenjak iznenadno puknuo danas u 4 ujutro pa smo kroz sat vremena došli do bolnice. Porodio se u 11 sati otprilike. Također, odbili smo da se djetetu daju ikakva cjepiva jer imam loša iskustva s prvim sinom, a naslušali smo se iz prve ruke svakakvih horor priča od drugih roditelje. Cijepljenje sa sobom nosi rizik koji je za mene i njegovu majku Viktoriju, inače zubaricu, bio neprihvatljiv.

Ne vjerujemo u imunitet krda, niti imamo mentalitet krda. Imamo svoje mišljenje i nemamo namjeru popustit pritisku medija i farmaceutske industrije"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije