Najokrutniji hrvatski ubica se oženio u zatvoru, mladu vidio prvi put

Radiosarajevo.ba
Najokrutniji hrvatski ubica se oženio u zatvoru, mladu vidio prvi put
Foto: Hina / Srđan Mlađan

Jedan od najokrutnijih hrvatskih ubica Srđan Mlađan, koji služi 25-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva policajca Milenka Vranjkovića Kinga, oženio se u zatvoru. Ubistvo policajca mu je inače bilo treće ubistvo, počinio je i jedan pokušaj ubistva te pljačku, a nakon ubistva Vranjkovića Kinga uzeo je jednu porodicu za taoce.

U Lepoglavi se Mlađan oženio 20-godišnjom Elijom Molnar iz Zagreba. Prije vjenčanja mladenku nije vidio, a romansa je započela tako što je Zagrepčanka pisala Mlađanu. On joj je predložio brak, što je ona i prihvatila, javlja Jutarnji list.

Svoju namjeru je, prema proceduri, obznanio zatvorskoj upravi koja mu je odobrila vjenčanje. No zatvorska uprava nije mu odobrila boravak s novopečenom suprugom u sobi za posjete, što se inače odobrava kako bi imali prostor i vrijeme za intimne trenutke.

Djed mladenke u šoku

Odobren mu je samo posjet u prostoriji gdje se i inače odvijaju posjeti zatvorenicima lepoglavske kaznionice.

"Molim? Što ste rekli? Udala se? Za ubojicu? Moj Bože. Vratila se kasno navečer kući. Preko ruke je nosila prebačenu crnu dugačku toaletu. Ponašanjem nije odavala da joj se dogodila neka prekretnica u životu, nešto važno. Jedino je do tri ujutro ostala pričati s bratom u sobi. Sad kad vrtim film, možda mu je pričala o tom vjenčanju", kazao je šokirani Elijin djed za Jutarnji dan nakon zatvorskog vjenčanja.

Dodaje kako su znali da joj Mlađan šalje ljubavna pisma i kako "voli ekstreme", a da joj, kaže, oni ne mogu ništa.

Svjedoci vjenčanja bila su dvojica osuđenika koje je osuđenik izabrao, a mladenka je u Lepoglavu donijela prstenje. Odobreno im je i fotografiranje.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije