Na Praljkovu komemoraciju došli Medved, Šeks i ratni zločinac Dario Kordić

Radiosarajevo.ba
Na Praljkovu komemoraciju došli Medved, Šeks i ratni zločinac Dario Kordić
U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu u podne se održava komemoracija za ratnog zločinca Slobodana Praljka u organizaciji Hrvatskog generalskog zbora.

Komemoracija je počela u podne, a od 10 sati posjetitelji su počeli ulaziti u dvoranu i upisivati se u knjige žalosti. Organizatori očekuju velik broj posjetitelja pa je u predvorju dvorane postavljen i video zid za slučaj da svi ne stanu u samu dvoranu.

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac kazao je kako će sam program trajati oko 40 minuta, a Praljkova porodica vjerojatno neće prisustvovati.

"Komemoracija će biti više skromna, neće biti nekakvih velikih govora, neće biti nekakvih velikih muzičkih točaka", rekao je Miljavac u razgovoru za Hrvatski radio.

Na komemoraciji će tako govoriti zapovjednik Druge gardijske brigade HVO-a Stanko Sopta, Miroslav Tuđman i Pavao Miljavac, dok će Zlatko Vitez recitirati Shakespearea.

"Neće biti pompe, protokola i političkih govora. Pozvani su svi koji žele doći dostojanstveno", izjavio je sekretar Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić.

"Komemoracija je otvorena za sve, ali ćemo imati osiguranje. Vani će policija regulirati saobraćaj jer se očekuje dosta autobusa. To što će se događati vani mi ne možemo kontrolirati, ali unutra je osiguranje i neće biti nikakvih čudnih zastava ili natpisa. To će se kontrolirati", rekao je Miljavac u izjavi za Hrvatski radio.

Zbog komemoracije na snazi je i posebna regulacija saobraćaja. Iako je najavljivano kako nitko iz državnog vrha neće prisustvovati komemoraciji, danas se u Lisinskom ipak pojavio ministar branitelja Tomo Medved

Osim njega, u Lisinskom je na komemoraciji i Nadan Vidošević, bivši šef HGK.

Osim sadašnjeg ministra branitelja na komemoraciji su se pojavili i neki od ministara iz bivših vlada, poput Ivana Penića, Zdravka Tomca i Pere Kovačevića. Uz njih, u Lisinski je pristigao i Vladimir Šeks, kao i osuđeni ratni zločinac Dario Kordić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije