Na Kosovu završen drugi krug lokalnih izbora

Anadolija
Na Kosovu završen drugi krug lokalnih izbora
U 19 sati zatvorena su birališta na Kosovu na kojima se glasalo u drugom krugu lokalnih izbora u 19 od ukupno 38 opština, kao i na ponovljenim lokalnim izborima u opštini Parteš.

Glasalo se u 614 glasačkih centara na 1.777 glasačkih mjesta. Pravo glasa imalo je 1.350.613 građana Kosova, što je oko 70 posto ukupnog biračkog tijela Kosova. Drugi krug je održan u gotovo svim velikim kosovskim opštinama, osim u Peći gdje je gradonačelnik dobijen u prvom krugu.

Drugi krug je održan u Prištini, Prizrenu, Južnoj Mitrovici, Gnjilanu, Đakovici, Podujevu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kamenici, Obiliću, Orahovcu, Štimlju, Suvoj Reci, Uroševcu, Vučitrnu, Mališevu i Klokotu.

Lokalni izbori su ponovljeni u Partešu, opštini sa većinskim srpskim stanovništvom, zbog utvrđenih neregularnosti tokom prvog kruga izbora, 22. oktobra.

Centralna izborna komisija Kosova je saopštila da je do 15 sati glasalo oko 25 posto upisanih birača, što je manja izlaznost nego u prvom krugu glasanja kada je do 15 sati na glasanje izašlo 28,45 posto birača.

Izbore posmatra više od 12 hiljada posmatrača, među kojima su i posmatrači Izborne posmatračke misije EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije