MUP Srbije: Uhapšeno 67 osoba, protiv 129 podnesene krivične prijave

AA
MUP Srbije: Uhapšeno 67 osoba, protiv 129 podnesene krivične prijave

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su 67 osoba, protiv 129 su podnesene krivične prijave, dok je još osam uhapšeno po prethodno raspisanim potragama, saopćilo je danas to ministarstvo.

Kako se navodi u saopćenju, oduzeto je ukupno 83,1 kilogram droge, od čega je 82,8 kilograma marihuane, oko 28,6 grama heroina, 79,5 grama kokaina, 116,4 grama amfetamina, 179 komada tableta ekstazi.

Zbog posjedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 25 osoba, dok su protiv 58 lica podnijete krivične prijave u redovnom postupku. Također, na teritoriji Beograda i Sombora otkrivene su dvije laboratorije za uzgoj marihuane u vještačkim uvjetima.

Jedan od akcenata u akcijama sprovedenim na teritorijama svih 27 policijskih uprava u Srbiji bio je i na suzbijanju prodaje droge u neposrednoj blizini škola i školskim dvorištima.

Pripadnici MUP-a oduzeli su i 13 puška, od čega dve poluautomatske, 10 pištolja i 287 komada municije različitog kalibra, a zbog nedozvoljenog posjedovanja ili nošenja oružja uhapšeno je i zadržano osam osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnesene protiv 13 lica.

Uhapšeno je i 20 izvršilaca krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, dok su u redovnom postupku krivične prijave podnesene protiv 42 osobe. Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 235 krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata.

Osim krivičnih djela iz pomenutih oblasti, uhapšeni su i osumnjičeni, koji se terete da su izvršili krivična djela teška tjelesna povreda, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje, zlostavljanje i mučenje, nedozvoljen prelaz državne granice.

Akcija MUP-a Srbije sprovedena je u saradnji s nadležnim tužilaštvima u cilju suzbijanja općeg kriminala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije