Mnogo zainteresiranih: Grad subvencionira pola cijene bicikla

Radiosarajevo.ba
Mnogo zainteresiranih: Grad subvencionira pola cijene bicikla
Komisiji za dodjelu subvencija za kupovinu bicikala u okviru projekta "Podgorica na dva točka", za prva dva dana pristiglo je više od 80 prijava zainteresovanih građana crnogorske prijestolnice.

Ovim projektom, glavni grad Crne Gore je osigurao 10.000 eura kojim će ljubiteljima dvotočkaša subvencirati kupovinu bicikla u iznosu od 50 procenata od cijene iznosa bicikla, najviše do 100 eura. Javni poziv raspisan je u srijedu, a rok za dostavljanje prijava je 8. februar.

Cilj projekta je motiviranje građana Podgorice da više koriste bicikla kao vid prijevoza, ali i doprinos u zaštiti životne sredine.

Pravo na dodjelu subvencije kroz program "Podgorica na dva točka" imaju po 50 prvih građana i građanki Podgorice koji podnesu ispravne prijave i uz dva uslova da imaju mjesto prebivališta na teritoriji Podgorice i da je jedini član porodice koji je aplicirao za subvenciju.

Iz glavnog grada je već najavljena mogućnost da ovaj projekat bude nastavljen i naredne godine.

"Za ovu godinu u budžetu su izdvojena sredstva u iznosu od 10.000 eura. Nakon evaluacije projekta i ocjenjivanja njegove uspješnosti, razmotriće se mogućnost da li i u kojoj visini će se opredijeliti sredstva za iste namjene u budžetu glavnog grada za narednu godinu", saopšteno je iz glavnog grada Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije