Mladići palicama brutalno pretukli starca u Puli

Radiosarajevo.ba
Mladići palicama brutalno pretukli starca u Puli
Youtube/Screenshot / Mladići palicama brutalno pretukli starca u Puli

"Kako neko uopće ima srca mlatiti 77-godišnjeg umirovljenika i to na terasi našeg kafića. Čovjek je završio u bolnici sa tri slomljena rebra, natučenim bubregom i kvrgom na sljepoočnici. Trojica mladića su tukli jadnog čovjeka kojeg smo zaposlili kao čuvara na terasi", kazao je Ron B.,vlasnik Old city bara u centru Pule, gdje se incident desio.

Vlasnik je šokiran što su mladići to učinili iz čiste obijesti, a kaže da su bili u alkoholiziranom stanju. 

"Zaposlili smo umirovljenika da nam čuva terasu posebno za ove festivalske dane kada je više ljudi u gradu. Čovjek je bio uredno na svom poslu, na terasi. Mladićima koji su došli zasmetale su hrvatska i istarska zastavica na terasi koje su ostale od prošlogodišnjeg nogometnog prvenstva. Prvo su iza 6 ujutro došli i verbalno ga napadali, a on im je rekao da se udalje. Otišli su i ubrzo se vratili maskirani potkapom i naoružani palicama. Umirovljenik je u međuvremenu zaspao na stolici kada su oni došli i počeli ga jednostavno tući. Bio je u šoku i počeo bježati. Bacali su stolice na njega, a kad je pobjegao s terase sustigli su ga i nastavili cipelariti na cesti. Užas i strava što se događa! Sve smo prijavili policiji ", rekao je vlasnik.

Policija kaže da utvrđuju sve okolnosti događaja.

"Dojava je stigla u 11.50 sati iz bolnice da je kod njih muškarac koji je fizički napadnut. Težina ozljeda još nije poznata, a policija traga za napadačima", rekla je Nataša Rogić Jukopila iz policije, javlja 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije