Osijek: Mladić nožem ubo dječaka jer je glasno pričao u kinu

Radiosarajevo.ba
Osijek: Mladić nožem ubo dječaka jer je glasno pričao u kinu

Dječak od 15 godina nožem je uboden u nogu u kinu CineStar u osječkom trgovačkom centru Portanova, a povrijedio ga je 24-godišnjak kojem je smetala – buka.

Nemili događaj zbio se u subotu oko 21.35 sati, potvrdila  je PU osječko-baranjska za Večernji list. Napadač je od ranije poznat policiji, a u svom mladom životu povrijedio je već tri osobe, ako računamo i ovu posljednju.

Projekcija filma taman se bližila kraju kada se odigrala krvava drama. - Posvađali se jer je dječak pričao glasno i taj stariji je izvadio nož i ubo ga u bedro – rekli su očevici navedenom mediju.

Dječak je bio u društvu svojih nekoliko prijatelja, vršnjaka, a 24-godišnjak ih je nekoliko puta "opominjao" da se stišaju. Na kraju je izvukao mali preklopni nožić i nasrnuo na dječaka.

Večernji lis navodi da mu  je zadao ubodnu ranu u desnu natkoljenicu. Hitna pomoć prevezla je povrijeđenoga u bolnicu u Osijeku, gdje su mu utvrđene lakše tjelesne povrede. Dječakovo društvo se razbježalo u strahu. Policiju nije čekao niti napadač. Pružao je otpor pa su, kako bi spriječili bijeg, policajci upotrijebili sredstva prisile. Više pročitajte na sljedećem linku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije