Miroslav Škoro: Nemam problem sa "Za dom spremni" u Thomposonovoj pjesmi

Radiosarajevo.ba
Miroslav Škoro: Nemam problem sa "Za dom spremni" u Thomposonovoj pjesmi
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL / Miroslav Škoro

Miroslav Škoro, predsjednički kandidat u susjednoj Hrvatkoj govorio je povodom blagdana Velike Gospe u Aljmašu o pozdravu "Za dom spremni", nakon što je u Hrvatskoj izrečena prva presuda za njegovo korištenje u pjesmi "Bojna Čavoglave", koju izvodi Marko Perković Thompson. Thompson nije kažnjen, nego pjevač Marko Roso.

"Sud je sud i sud treba slušati, ali mislim da smo u nekim stvarima pogriješili i zakasnili. Ta pjesma je bila nešto što se normalno izvodilo na HTV-u devedesetih i bezbroj puta dnevno i mislim da je onda trebalo reagirati. Post festum reagirati nije dobro. Ako nekome treba 28 godina da nešto shvati, onda imamo problem sa shvaćanjem", rekao je Škoro za N1. 

Nema problema s uzvikom "za dom spremni" u toj pjesmi.

"To je integralni dio pjesme, ona je tako zamišljena, to je insignija koja se nalazi na odori HOS-a. Ne valja biti licemjeran pa onda danas je ovako - sutra onako. Narodu je dosta te nekakve hajke i čeprkanja po povijesti", rekao je Škoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije