Miroljub Petrović poručuje: 'Ima da uletimo i da ih odvalimo!'

Radiosarajevo.ba
Miroljub Petrović poručuje: 'Ima da uletimo i da ih odvalimo!'
Foto: Srpska in / Miroljub Petrović

Kontroverzni Miroljub Petrović zabilježio je još jedan u nizu ispada, kada je rekao da sprema rezervno “rješenje” za slučaj da, kako kaže, vojska i policija odbiju da reaguju na protestnom skupu i bukvalno regrutuje ljude da se priključe Srpskoj desnici i uzmu “pravdu” u svoje ruke.

Govoreći na tribini Srpske desnice posvećenoj Danu državnosti, samoproklamovani doktor Miroljub Petrović, koji je odnedavno predmet istrage zbog nadriljekarstva, osvrnuo se i na aktuelne građanske proteste na ulicama srpskih gradova.

“Ako se slučajno usude da krenu da pale Skupštinu i da prave novi 5. oktobar, ja vam kažem da je Srpska desnica organizovana u svim gradovima u Srbiji. Nećemo da čekamo policiju i vojsku, ima da uletimo i da ih odvalimo, to da znaju – rekao je Miroljub uz aplauz okupljenih”, piše Blic.

Kako je rekao, Srpska desnica “u svim gradovima gdje ovi dijabolici šetaju” imaju “svoje ljude koji su među njima” i koji “tačno znaju imena svih tih glavnih koji tu dolaze” i da su na vezi sa njima.

Ja poštujem našu policiju i vojsku, ali to su ljudi koji rade za platu. Kako mi možemo da znamo sutra, ako bude bio sličan scenario, da vojska i policija neće da kažu ‘pa nećemo mi da idemo na narod’? Je l’ to može da se desi, je l’ to realno? Mislim, nema njih puno, to je šaka jada”, ‘upozorio’ je Miroljub okupljene.

Petrović je pozvao prisutne da se priključe Srpskoj desnici, ali ne samo kao članovi koji samo plaćaju članarinu, već i da “daju doprinos Srbiji”.

Ti treba da daš doprinos Srbiji, da radiš nešto u korist svoje mikrosredine. Ideš da odštampaš flajere, pa zalijepiš neku moralnu poruku, da se zna da postoji Srpska desnica, da postoje patriote, koji će da spriječe novi peti oktobar”, savjetovao je Petrović “patriote”.

Miroljub Petrović, antivakcinaš i samoproklamovani ljekar, javnosti je postao interesantan nakon njegovih izjava da su škole “debilane”, da ženu treba “preko usta”, a narkomane po kratkom postupku – “pod mač”.

Također je poznat i po agresivnom zalaganju da djecu ne treba vakcinisati.
Sve je postalo još alarmantnije nakon što je Petrović ponovo dospio u žiži javnosti nakon smrti Slavča Petrova i Marjana Batovca.

Sestra preminulog Savča, Biljana Jovanović bila je mjesecima u stalnoj komunikaciji sa nadrilekarom Petrovićem koji je sve vrijeme slao jasne instrukcije da mladić koji boluje od raka ne ide ljekaru, da ne ide na operacije i isticao da su svi testovi po bolnicama “prevara”.

Miroljub je osnovao i svoju “iscjeliteljsku mrežu” koje čine centar za prirodnjačke studije u kojem je dan boravka 120 eura i institut za prirodnu medicinu, u kojem radi još nekoliko “doktora” a čije tinture su “debelo” naplaćivali.

Zbog svega toga protiv njega je pokrenuta istraga. U slučaju da se nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo dokažu, prijeti mu novčana ili kazna do tri godine zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije