Ministar turizma priznao: U julu turista manje nego prošle godine

Radiosarajevo.ba
Ministar turizma priznao: U julu turista manje nego prošle godine
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL / Gari Cappelli

Ministar turizma Hrvatske Gari Cappelli u subotu je u Umagu poručio da manifestacije poput ATP turnira Croatia open, kao i uspjesi hrvatskih sportaša pridonose razvoju hrvatskog turizma i većem broju dolazaka turista u Hrvatsku, prenosi Hina.

Priznao je i da je ove godine u julu turista manje nego prošle u isto vrijeme.

Ustvrdivši kako je cijela Europa „pogođena“ drugačijim smjerovima turizma zbog vremenskih neprilika i drugačijeg pristupa turizmu, ministar Cappelli je napomenuo kako nije samo Hrvatska zemlja koja je po dolascima i noćenjima na razini prošle godine.

„U julu smo tri-četiri posto u minusu na današnji dan, ali gledajući sve skupa još uvijek smo u plusu od oko četiri posto dolazaka i jedan posto noćenja. Dakle, još uvijek možemo smatrati da imamo jako dobar rezultat s obzirom na sveukupno okruženje“, poručio je Cappelli.

Rekao je i kako Vlada ima viziju u kojem smjeru treba ići hrvatski turizam te kako je činjenica da su objekti s četiri i pet zvjezdica: od hotela i kampova do privatnog smještaja popunjeni daleko više i daleko bolje.

„Imamo viziju i strategiju razvoja do 2020. godine te pripremamo natječaj i tender u studenom za novu strategiju razvoja za slijedećih sedam do deset godina i ona će dati neke smjernice kako ćemo dalje“, istaknuo je Cappelli.

Prije dvije godine, u ovo doba, svi mediji su objavili da pucamo po šavovima. Danas imamo isti broj turista kao i prije dvije godine. To je zapravo limit Hrvatske zbog infrastrukture u gradovima, zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije