Milić: Je li Glogovac Aleju velikana zaslužio glumom ili humaniziranjem Mladića

Radiosarajevo.ba
Milić: Je li Glogovac Aleju velikana zaslužio glumom ili humaniziranjem Mladića

Direktorica Centra za euroatlantske studije Srbije Jelena Milić, koja je poznata po svojim javnim istupima u kojima ne štedi srbijanske političare i javne ličnosti,  najnovijom objavom na svom Twitteru profilu, zaprepastila je javnost u Srbiji kao rijetko kada.

Povodom smrti glumca Nebojše Glogovca, Milićka je napisala da je "uvijek tužno kada umre mlad čovjek i iza sebe ostavi malu djecu", da bi nešto kasnije napisala da joj nije jasno kako se dospijeva u Aleju velikana, gdje je poznati glumac danas sahranjen.

"Reći ću nešto što će vjerovatno izazvati bacanje drvlja i kamenja na mene, ali mi nije ni prvi, ni posljednji put. Kada je umro Nikola Simić, rekla sam da mi je prva asocijacija na njega serija odvratnih TV serija koje su služile da se 'humanihira' zločinački Miloševićev režim", napisala je Milić.

Jelena Milić piše  da "Simić nije nikakav "bard srpskog glumišta", nego su one serije bile državni projekt".

Ona priznaje da ne zna kakav je glumac bio Nebojša Glogovac, jer kako kaže "ja o tome ništa ne znam, jednostavno ne gledam domaće serije".

No, piše ona, "znala sam i pratila nešto drugo što je Glogovac govorio-jednostavno uvijek pratim šta govore poznati-utjecaji ljudi koji nesumnjivo formiraju javno mnijenje. Glogovac je (Ratka) Mladića neprihvatljivo humanizirao i neprihvatljivo relatizirao uzroke i posljedice rata u bivšoj Jugoslaviji. "Natezanje broja za genocid"  mu nikada neću oprostiti",  napisala je Jelena Milić i ponovo skandalizirala političku i javnu scenu u Srbiji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije