Milanović poručio: Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nas sramoti

Radiosarajevo.ba
Milanović poručio: Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nas sramoti
Anadolija / Zoran Milanović

Kandidat za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović gostovao je u Točki na tjedan na N1 Televiziji.

Potporu su mu u predsjedničkoj utrci dali HSS, HSU, Primorsko-goranski savez i IDS.

„Najvažnija mi je potpora građana i naroda, da to populistički kažem, ali stranke su važne jer nitko ne želi biti sam, usamljen i to su stranke koje zagovaraju i provode politiku koja je meni vrlo bliska. S njom se mogu u najvećoj mjeri identificirati, a i oni sa mnom“, rekao je Milanović.

Komentirao je zašto ne pjeva na stranačkim skupovima.

„Svjestan sam svojih ograničenja. Nemam glas, sklon sam poštedjeti ljude svojih eskapada“, rekao je Milanović.

Objasnio je zašto želi biti predsjednik.

„Bio sam premijer 4 godine u periodu kad je Hrvatska ušla u EU, to nije moja zasluga, ali bilo je tako. Nakon malo više od 9 godina odstupio sam s mjesta predsjednika SDP-a. Što više treba od motiva osim želje da se stvari promijene uz one instrumente koje imate na raspolaganju?“ rekao je Milanović.

„Predsjednik je dioničar jedne vrlo neopipljive, eluzivne kategorije, imaš autoritet i ugled ili ga nemaš. Ovo je za mene degradacija uloge, nazvao bih to cirkusom kad ne bih imao respekta za cirkus. Ovo je jedna loša reality komedija i to treba dokinuti. Kad god je HDZ držao sve poluge u državi, Hrvatskoj nije bilo dobro“, rekao je Milanović.

„Imamo predsjednicu bez karaktera, predsjednicu bez identiteta, predsjednicu koja nas sramoti", rekao je Milanović.

Je li on tip karaktera koji odgovara funkciji predsjednika države?

„Vrlo ste općenito citirali, teret pod kojim sam bio je ogroman i takav treba i biti. Dužnost predsjednika je drukčija, teret je manji. Ne moraš igrati na prvu loptu. Ja sam znao biti hladan i grub, ali sam bio ne bečka, nego konfucijanska škola u odnosu na sadašnjeg premijera. Bio sam grub, ali nisam nikad fizički nasrtao na saborskog zastupnika“, rekao je Milanović.

„Bit ću bolji jer sam bolji“, dodao je.

„Plenkoviću i Grabar-Kitarović se obija o glavu politika 'mi ili oni' jer su oni pustili tog zloduha iz flaše“, rekao je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije