Milanović: HDZ u BiH birače dovozi na glasačka mjesta kao kupus

Radiosarajevo.ba
Milanović: HDZ u BiH birače dovozi na glasačka mjesta kao kupus
Anadolija / Zoran Milanović

Kandidat za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović danas iz Bjelovara, a prije TV debate s aktuelnom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović poslao je vrlo zanimljivu poruku.

Na pitanje novinara o odlasku 70-ak hiljada Hrvata na skijanje, Milanović je kazao da to nisu ni njegovi, ni Škorini, ni Kolindini glasači.

“To su sve ljudi. Dragi skijaši i skijašice, ja znam kako vam je. Nisam skijao uopće ove godine, molim da mi poklonite jedan dan da sljedećih pet godina ne bi bili nasanjkani”, poručio im je Milanović.

Međutim osvrnuo se i na “predizbornu” kampanju HDZ-a Hrvatske.

Milanović je rekao i da HDZ u završnici predizborne kampanje koristi obavještajni sistem, što je ocijenio kao opasno za državnu sigurnost.

“To nam pokazuje da uz taj obavještajni sisitem, HDZ kad god ima priliku maltretira cijelu Hrvatsku, ima monopol vlasti protiv kojeg se borim, to naprosto treba odmaći od njega”, istakao je bivši premijer, sada predsjednički kandidat.

Milanović je rekao da mu ne smeta što HDZ u BiH organizuje prijevoz autobusima za birače da ih u nedjelju dovezu na glasačka mjesta:

“Dok je glasanje tajno, tajno je, neka voze ljude autobusima, bar ih tretiraju kao ljude, a ne kao kupus. Inače, HDZ-ovci mnoge ljude tretiraju kao kupus”, rekao je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije