Menadžer Šaulića o nestaloj Šabanovoj torbici sa 15.000 eura nakon nesreće

Radiosarajevo.ba
Menadžer Šaulića o nestaloj Šabanovoj torbici sa 15.000 eura nakon nesreće
Foto: Facebook / Sabit Dervišević, Šaban Šaulić i Mirsad Kerić

Pojedini srbijanski i regionalni mediji su krajem prošle sedmice objavili informaciju da je nakon teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj, ukradena torbica Šabana Šaulića u kojoj je bila  zarada s nastupa u klubu u Bielefeldu, gdje je pjevao večer prije tragedije.

Novi detalji saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Objavljen posljednji snimak Šabana Šaulića

Poginuo pjevač narodne muzike Šaban Šaulić

Navodno u automobilu u kojem je prošle nedjelje pored Šaulića poginuo i Šabanov klavijaturista Mirsad Kerić, nestala je i ta torbica sa 15.000 eura.

Organizator koncerta Šaulića u Bielefeldu Bogdan Markota za Radiosarajevo.ba pojasnio je situaciju koja se dešavala nakon tragedije u kojoj je jedino preživio Šaulićev kum Slobodan Marjanović

"Boban (Marjanović, op. a.) može to potvrditi, ali Šaban nikada u svojoj karijeri nije nosio torbicu sa sobom. Čak ni novac od nastupa. Ta informacija da je nestala torbica sa 15.000 eura je najveća glupost koju sam pročitao. Oni koji poznaju Šaulića mogu to također potvrditi. Šaban je mrzio nositi torbice, a i novac nije držao kod sebe", kazao je Markota za naš portal.

On tvrdi da je Šaulić ranije uzeo novac za tri nastupa u Bielefeldu i jedan u Hamburgu. 

"Na tu temu uopšte ne treba više raspravljati. To zna i Gordana, Šabanova supruga, koja je bila u Hamburgu kada sam smo sve dogovorili", dodao je Markota, naglašavajući da sudbina nije htjela da Šaulić u Njemačkoj ima još dva dogovorena koncerta za koje je novac ranije dat Šabanovoj suprugi Gordani.  

Za tu informaciju smo kontaktirali Šaulićevog menadžera Sabita Derviševića, koji je i organizirao brojne Šabanove koncerte širom Europe, posebno Njemačke. I on je potvrdio za naš portal da Šaban Šaulić sa sobom nikada nije nosio novac, niti je imao torbicu za vrijeme nesreće u kojoj je život izgubio kralj narodne muzike i njegov klavijaturista. 

"Svi znaju da je Šaban mrzio da nosi torbice", dodao je Dervišević. 

Nas je zanimala i informacija, da porodica Šaulić sada navodno mora vratiti i više od 230.000 eura od ranije dogovorenih nastupa, koji se sada neće moći realizirati zbog Šaulićeve pogibije. 

"U ovom trenutku nemam nikakav komentar", kratko je kazao Dervišević za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije