Mektić i Dodik na obilježavanju Dana policije Srbije u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Mektić i Dodik na obilježavanju Dana policije Srbije u Beogradu
Ministarstvo sigurnosti BiH / Mektić na proslavi u Beogradu

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić prisustvovao je obilježavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije Srbije, čija je centralna manifestacija održana danas u Beogradu.

Istoj svečanosti prisustvovao je i Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Također, tokom posjete Beogradu  Mektić je s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem razgovarao o sigurnosnoj situaciji, saradnji u borbi protiv organiziranog kriminala te razmjeni informacija. Zaključeno je da je neophodno unaprijediti saradnju policija dvije države te pravovremenu razmjenu informacija, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Milorad Dodik  je izjavio da je policija Srbije garant "sigurnog dana i noći" u ovoj zemlji, što je važno i za Republiku Srpsku, koja će pokušati da napravi što veću saradnju sa policijom Srbije.

Dodik je rekao da je impresioniran onim što se moglo vidjeti na obilježavanju Dana policije u Beogradu, kojem je prisustvovao na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije